Pierburg 2e2 nie ma wolnych, falują obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Witam, mam golfa II 1.6 na pierburg 2e2
więc tak troche mi obroty falowały, więc go postanowiłem przeczyścić (nie wiem co mi do głowy strzeliło ) i tak, na lpg chodzi bardzo ładnie, a na pb gaśnie, a gdy przytrzymam na powiedzmy 2tys obr. to falują obroty w granicach 300, tzn np od 1800 do 2100, gdy puszcze gaz to zaraz gaśnie, chyba później coś pokręciłem z ustawieniem przepustnicy, dawką paliwa, w środku nic nie było ruszane, tzn skład mieszanki itp, membrana wzbogacania mieszanki i pompki przyśpieszającej są dobre. Nie wiem, czy może coś zapchałem w środku przez przypadek, czy co. Ale wg mnie te ustawienia jak były wcześniej to i tak teraz są, może ma ktoś jakiś pomysł?
EDIT: to samo jest i na zimnym i na ciepłym
więc tak troche mi obroty falowały, więc go postanowiłem przeczyścić (nie wiem co mi do głowy strzeliło ) i tak, na lpg chodzi bardzo ładnie, a na pb gaśnie, a gdy przytrzymam na powiedzmy 2tys obr. to falują obroty w granicach 300, tzn np od 1800 do 2100, gdy puszcze gaz to zaraz gaśnie, chyba później coś pokręciłem z ustawieniem przepustnicy, dawką paliwa, w środku nic nie było ruszane, tzn skład mieszanki itp, membrana wzbogacania mieszanki i pompki przyśpieszającej są dobre. Nie wiem, czy może coś zapchałem w środku przez przypadek, czy co. Ale wg mnie te ustawienia jak były wcześniej to i tak teraz są, może ma ktoś jakiś pomysł?
EDIT: to samo jest i na zimnym i na ciepłym
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W gaźniku nie da się zaadaptować przepustnicy Membrana układu wzbogacania mieszanki na 100% jest dobra? A rurka emulsyjna jest ok? Tzn wkręcona na miejsce? Drożna? Skład mieszanki regulowałeś? Z ustawieniem przepustnicy nie można nic pokręcić, albo będziesz miał wysokie obroty albo całkiem niskie. Najlepiej raz jeszcze go wyczyść, przedmuchaj wszystkie podciśnienia itp. Sprawdź wężyki czy są szczelne i czy poprawnie je podłączyłeś. Schematy dostępne są na forum. Podstawa pod gaźnikiem jest ok?
...
pinstonvw, fajnie ze doczytałem ze to 2e2 a ja pomyliłem silniki
sorki
sorki
-
- Ma gadane
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na zdjęciu numer 3 to rurka emulsyjna, i na gorze jest ta wystająca rurka która regulujesz skład mieszanki numer 2 Ruszałeś ten element? Posprawdzaj wężyki podciśnień na początek.
...
-
- Ma gadane
wziąłem wszystko przedmuchałem, niby wszystko ok, dałem nowe podciśnienia iiii lipa, coś siłownik 3 położeniowy jest wysunięty i na gazie ma równo 3tys, a na benie i tak dalej gaśnie, nawet wziąłem pominałem te elektrozaworki i nadal to samo, sam już nie wiem co z tym robić
edit:
siłownik 3 położeniowy jest uszkodzony, więc stwierdziłem, że się nie opłaca za bardzo nic z tym robić, więc szlifierko może z 0,5cm uciąłem go, pozaślepiałem podciśnienia i o dziwo na ssaniu chodzi na benzynie, ale jak troche się zagrzeje, to gaśnie, na gazie jest ok, tylko teraz przy odpalaniu trzeba troszke wcisnąć pedał gazu
edit:
siłownik 3 położeniowy jest uszkodzony, więc stwierdziłem, że się nie opłaca za bardzo nic z tym robić, więc szlifierko może z 0,5cm uciąłem go, pozaślepiałem podciśnienia i o dziwo na ssaniu chodzi na benzynie, ale jak troche się zagrzeje, to gaśnie, na gazie jest ok, tylko teraz przy odpalaniu trzeba troszke wcisnąć pedał gazu
Ostatnio zmieniony pn lis 21, 2011 22:11 przez jarek43_16, łącznie zmieniany 1 raz.
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak wypniesz wtyczkę z tego prostokątnego elektrozaworu to siłownik 3położeniowy powinien się cały schować. Sprawdź to. I czy przy gazowaniu pod maską widzisz jak siłownik 3 położeniowy pracuje? Czy stoi w miejscu?
...