Zapieczone pierścienie olejowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, prawdopodobnie zapieczone mam pierścienie olejowe i chce włąc naftę do cylindrów żeby trochę rozpuściłó, zakupiłem naftę do lampek czy taka może być?
Nafto to nafta ja kiedyś tez tak czyściłem raz wlałem na drugi dzień znów ale tłoki już w innym położeniu
BYŁ GOLF 2 JEST PASSAT B5 1,9 TDI 115KM
i tak będę robił przez 3 dni, wlewając 80ml nafty po parru godzinach kontrola gdzie ściekło obrót wałem i znów dolanie, wcześniej spuszczę olej i zostawię korek odkręcony żeby odrazy wylewała się nafta
Pewnie bo szkoda oliwy, a ja w swoim pasku jeszcze nie wymieniłem płynu w spryskiwaczach a dziś spory przymrozek trza lecieć do marketu i zakupic
BYŁ GOLF 2 JEST PASSAT B5 1,9 TDI 115KM
im dłużej będzie działała nafta tym lepiej - wydajniej - dobrze by było żeby podczas tej operacji kilkudniowej spuszczony był olej, odkręcony korek oleju - żeby to co spłynie po gładzi na dół wyleciało z silnika - jak masz możliwość to początkowo ustaw tłoki w jednym poziomie czyli na połowie wysokości (obracaj wałem korbowym i sprawdź ustawienia sąsiadujących tłoków) cylindrów , a następnie uzupełniaj naftą - mierząc co jakiś czas (żeby tłoki były całkowicie zalane)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5