Problem z odpaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpaleniem
Od pewnergo czasu coraz gorzej wyglądało odpalanie mojego samochodu. Kiedyś wystarczyło przekrecić stacyjnkę i samochód już chodził, teraz już musiałem trochę pokręcić. Dziś rano już nic nie dało rady. Akumulator jest dobry 3 lata temu kupowany. Kręci cały czas lecz wg. nie zaskakuję. Wina rozrusznika ?
Problem z odpaleniem
Witam,
a kontrolki się świecą-przygasają w momencie przekręcania kluczyka-możliwe, że akumulator do sprawdzenia i naładowania.
a kontrolki się świecą-przygasają w momencie przekręcania kluczyka-możliwe, że akumulator do sprawdzenia i naładowania.
Ostatnio zmieniony śr wrz 28, 2011 14:05 przez Damian.M, łącznie zmieniany 1 raz.
Problem z odpaleniem
Ale czy to możliwe że cały czas normalnie kręci ? Wygląda jakby miał cały czas prąd.
Problem z odpaleniem
No to rozrusznik do regeneracji,
albo wymontować i "na krótko" pod akumulator- sprawdzić jak działa-pewnie coś w nim padło?
Jeszcze jedno, jak " nie zaskakuje" to powinien w sumie brzęczeć i wyraźnie szybko się obrać.
albo wymontować i "na krótko" pod akumulator- sprawdzić jak działa-pewnie coś w nim padło?
Jeszcze jedno, jak " nie zaskakuje" to powinien w sumie brzęczeć i wyraźnie szybko się obrać.
Re: Problem z odpaleniem
Takie rady to kolego dla siebie zachowaj, nie czytałeś że rozrusznik kręci?No to rozrusznik do regeneracji,
AmokK Sprawdź czy podczas kręcenia rozrusznikiem jest iskra na świecach. Jak po próbie odpalenia wykręcisz świece to są one suche czy mokre?
Problem z odpaleniem
Jeżeli gasną ci kontrolki od oleju i ładowania to na95% do wymiany kostka stacyjki. Lub inny pomysł bendix nie wyskakuje do końca.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z odpaleniem
AmokK, na poczatek takie tematy: wymiana kabli i świec jeśli są stare, kontrola czujnika temperatury cieczy chłodzacej.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Problem z odpaleniem
Jakoś go odpaliłem na samym gazie, lecz nie chcę żeby tak zostało na stałe. Może być to wina pompy paliwa ? Po odłączeniu gazu który był podłączony na 'krótko' samochód palił na początku normalnie później musiałem trochę więcej kręcić potem sporo kręcenia plus to ze jak odpalił to od razu gasł, dopiero za którymś razem umiarkowały się jego obroty. Gaz mam ustawiony tak, że mogę dopiero go włączyć jeśli jest odpowiednia temperatura silnika.
-
- Nowicjusz
Problem z odpaleniem
Ja z kolei mam problem z odpalaniem go na ciepło zimny zawsze odpali ale po kilku minutowej jeździe i chwilowym postoju nie chce odpalić jak ako zaczyna padać to wtedy jakimś cudem odpali i jedzie normalnie (nie wariuje i nie gaśnie) i tak się zdarza raz lub 2 razy w tygodniu.