wymieniłem pompe olejową,olej,filtr(mann),czujniki, ciśnienie na wolnych 2.8b,na wysokich ponad 5.8(przy 85st),brak luzów na panewkach.
Zapala sie kontrolka oleju 2-3tyś obr.Zapala sie i gasnie i tak w kolko.Co moze by przyczyną?
ps.kapitalny remont silnika pół roku temu,zrobiłem do teraz 22000 km.Wczesniej nic sie nie działo.Zaczeło sie po wymianie oleju.
kontrolka oleju+brzęczyk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
kontrolka oleju+brzęczyk
Może tylko czujnik wyskociśnieniowy się zepsuł, albo kabel mu nie podłączyłeś
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kontrolka oleju+brzęczyk
w moim starym golfie 1.8 gdy wlalem olej 5w40 caly czas mialem takam sytuacje wkoncu sie wkurzylem wlalem 10w40 i jak reka odjal ani razu juz nie slyszalem piszczenia i mrugajacej kontrolki podobno za rzadki mialem olej jak na ten silnik
- Paweł Marek
- V.I.P.
kontrolka oleju+brzęczyk
Ale w tej sytuacji kolega zmierzył ciśnienie oleju i jest w normie więc nie powinien się brzęczyk włączać
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: kontrolka oleju+brzęczyk
witam.Metodą prób i błędów udalo się usunąc awarię.okazało się ze czujniki które zamontowałem miały inne wartości.Kolory ich były takie same a wartości inne.Teraz zamieniłem biały na czarny (wartośc 1.8b) i niebieski (0.3b) i problem z kontrolką i brzęczykiem ustał.
naprowadziło mnie na to rozwiązanie kilka postów za co z góry dziękuje.
naprowadziło mnie na to rozwiązanie kilka postów za co z góry dziękuje.
turek2010