Faluje na obrotach...

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

mat_mk3
Nowicjusz
Nowicjusz

Faluje na obrotach...

Post autor: mat_mk3 » wt wrz 27, 2011 21:44

mam problem z moim golfem delikatnie faluje na obrotach i czasem jak przekręcę go ponad 4 tys. obr. to lubi się zablokować...

jak sadzicie ?

na moje to chyba będzie silniczek krokowy?

http://www.youtube.com/watch?v=PF8MB3Rn_Mk" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Faluje na obrotach...

Post autor: Paweł Marek » śr wrz 28, 2011 11:04

Regulamin: typ silnika i co znaczy zablokować.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

mat_mk3
Nowicjusz
Nowicjusz

Faluje na obrotach...

Post autor: mat_mk3 » pt wrz 30, 2011 01:50

1.8 90 koni 66kW krokówka na 6 pinów :)

poprostu krece go ponad 4 tyś. obr. wciskam sprzegło a obroty trzymaja 4 tyś. i w ostatnim czasie zaczoł też tak robić przy niższych obr.

http://www.youtube.com/watch?v=PF8MB3Rn_Mk" onclick="window.open(this.href);return false;

pitt47
Mały gagatek
Mały gagatek

Faluje na obrotach...

Post autor: pitt47 » pt wrz 30, 2011 08:00

Nie bardzo rozumiem. Obroty się zacinają? Jeśli tak to pewnie linka albo przepustnica. Krokowy odpowiada tylko za wolne obroty. Co do delikatnego falowania też to przerabiałem. Sprawa jest trudna i możesz wymienić całe bebchy i nic to nie da. Ja sytuacje znacznie opanowałem ale nie do konca bo obrotomierze i tak lekko drży na wolnych. U mnie wymieniłem świece, kable, kopułkę, filtr powietrza, przewody podciśnienia niektóre i regulacja zapłonu po wymianie rozrządu. Wiem, że to pewnie mało dało bo czyściłem także przepustnicę aha i jeszcze filtr paliwa wymieniałem. Powodzenia.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Faluje na obrotach...

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 30, 2011 12:24

mat_mk3, możesz podpiąć auto pod VAG. Ale na razie oceń czy podstawa pod wtryskiem nie wymaga wymiany (lewe powietrze), sprawdź czy pomoże reset ECU (szczegóły na forum). Na koniec przetestujesz TPS i jeśli to wszystko bedzie ok to pewnie nastawnik przepustnicy do wymiany. Linka też - ma się nie zacinać i ma mieć minimalny luz po puszczeniu pedału gazu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”