mam problem z moim golfem delikatnie faluje na obrotach i czasem jak przekręcę go ponad 4 tys. obr. to lubi się zablokować...
jak sadzicie ?
na moje to chyba będzie silniczek krokowy?
Faluje na obrotach...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Faluje na obrotach...
http://www.youtube.com/watch?v=PF8MB3Rn_Mk" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Faluje na obrotach...
Regulamin: typ silnika i co znaczy zablokować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Faluje na obrotach...
1.8 90 koni 66kW krokówka na 6 pinów
poprostu krece go ponad 4 tyś. obr. wciskam sprzegło a obroty trzymaja 4 tyś. i w ostatnim czasie zaczoł też tak robić przy niższych obr.
poprostu krece go ponad 4 tyś. obr. wciskam sprzegło a obroty trzymaja 4 tyś. i w ostatnim czasie zaczoł też tak robić przy niższych obr.
http://www.youtube.com/watch?v=PF8MB3Rn_Mk" onclick="window.open(this.href);return false;
Faluje na obrotach...
Nie bardzo rozumiem. Obroty się zacinają? Jeśli tak to pewnie linka albo przepustnica. Krokowy odpowiada tylko za wolne obroty. Co do delikatnego falowania też to przerabiałem. Sprawa jest trudna i możesz wymienić całe bebchy i nic to nie da. Ja sytuacje znacznie opanowałem ale nie do konca bo obrotomierze i tak lekko drży na wolnych. U mnie wymieniłem świece, kable, kopułkę, filtr powietrza, przewody podciśnienia niektóre i regulacja zapłonu po wymianie rozrządu. Wiem, że to pewnie mało dało bo czyściłem także przepustnicę aha i jeszcze filtr paliwa wymieniałem. Powodzenia.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Faluje na obrotach...
mat_mk3, możesz podpiąć auto pod VAG. Ale na razie oceń czy podstawa pod wtryskiem nie wymaga wymiany (lewe powietrze), sprawdź czy pomoże reset ECU (szczegóły na forum). Na koniec przetestujesz TPS i jeśli to wszystko bedzie ok to pewnie nastawnik przepustnicy do wymiany. Linka też - ma się nie zacinać i ma mieć minimalny luz po puszczeniu pedału gazu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.