16V KR Kręci nie odpala, wywala wodę.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam tak jak w temacie posiadam Jettę mk2 1.8 16V KR i mam problem jakieś 3 miesiące temu zerwał mi się pasek od pompy wody podczas jazdy. nie zauważyłem tego bo mam uszkodzony czujnik od temp. i na zegarach nie widziałem temp :/ Po jakiś 20 km włączył się brzęczyk od cisnienia oleju i auto stanęło... woda się zagotowała. Jakieś 1,5 mies temu założylem pasek i auto odpaliło bez problemu lecz nie jezdziłem tylko chwilę pochodziła Jetta. Teraz chciałem się wziąć za nią aby zacząć jezdzić i nie chce odpalić tzn. kreci i tak jakby miała już zaskoczyć ale nie zaskakuje, i po kilku próbach kręcenia zaczyna wywalać płyn chłodniczy (korek zakręcony). Co może być przyczyną jak sobie z tym poradzić i dlaczego 1,5 mies. temu zapaliła ładnie a teraz nie chce?
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
na 90 % uszczelka pod glowica poszla sie ........ badz sama glowica pekla
sprawdz czy nie masz wody w oleu i oleju w plynie na dzien dobry
jezeli jest to trzeba sciagac glowice
sprawdz czy nie masz wody w oleu i oleju w plynie na dzien dobry
jezeli jest to trzeba sciagac glowice
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM
Kolego nie podnoś tematu bez ustosunkowania się do konkretnej porady jaką dostałeś.
Paweł Marek
Kolego na pewno uszczelka i tak jak kolega wcześniej wspomniał może być głowa popękana. Należy ściągnąć głowice oddać do warsztatu żeby sprawdzili szczelność. Jak będzie ok to planujesz głowę, kupujesz nowa uszczelkę i nowe śruby po czym zakładasz.
Jak głowica będzie pęknięta to poszukaj nowej, nie oddawaj do spawania
Jak głowica będzie pęknięta to poszukaj nowej, nie oddawaj do spawania
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek