Kontrolka oleju 1.6 99r
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinnxtdi
- Użytkownik
Kontrolka oleju 1.6 99r
Witam czy możecie mi powiedzieć co jest przyczyna świecenia się kontrolki oleju po przekręceniu kluczyka (do tego włącza sie sygnał "dzwiękowy" piii ) problem ten pojawił się po wymianie oleju golf iv 1.6 99rok
Z góry dzięki za pomoc
Z góry dzięki za pomoc
Kontrolka oleju 1.6 99r
Jeżeli świeci się czerwona kontrolka oleju tzn że ciśnienie jest złe. Może też być walnięty czujnik. Olej ten sam rodzaj?
- marcinnxtdi
- Użytkownik
Kontrolka oleju 1.6 99r
Teraz jest elf 10w40 a wczesniej nie wiadomo co było.
Co może sie stac jeżeli silnik jest zalany olejem nie spełniającym normy VW 500.00, VW 502.00 ?
Co może sie stac jeżeli silnik jest zalany olejem nie spełniającym normy VW 500.00, VW 502.00 ?
Kontrolka oleju 1.6 99r
Witam ,kontrolka oleju "zapala" się po przekreceniu kluczyka i powinna zniknąć w chwilę po uruchomieniu silnika .Problemem może być złej jakości filtr oleju ,kiedyś sam miałem taka przygodę -wkład filtra (filtron) rozleciał się powodując spadek ciśnienia oleju .Kolejnym potencjalnym problemem może być zapchany "smok"w misce olejowej .
Kontrolka oleju 1.6 99r
Skoro problem wystapił po zmianie oleju a więc i filtra oleju to zacząłbym własnie od zmiany filtra na jakiś porządny np Mann lun Knecht.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kontrolka oleju 1.6 99r
miałem tak samo...tyle że chyba ciśnienie było za wysokiepsilos1 pisze:kiedyś sam miałem taka przygodę -wkład filtra (filtron) rozleciał się powodując spadek ciśnienia oleju
marcin7x5 pisze:Knecht
- marcinnxtdi
- Użytkownik