nie chce odpalić na benzynie- dziwna sprawa, proszę o pomoc.

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

wila89
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wila89 » śr lip 13, 2011 18:22

Witam. W końcu zwracam się do was o pomoc, bo niestety nie wiem co mam dalej zrobić z moją trójką.
Do rzeczy:

DANE: VW Golf mk3 1992 rok
Silnik: 1,8 75 koni AAM

PROBLEM: Pewnego dnia odstawiłem samochód na parking i nie jeździłem nim dwa dni, w międzyczasie padał deszcz, kiedy wróciłem do samochodu widziałem ze na podłodze jest woda ( musiała się jakoś dostać do samochodu) i od tego zaczęły się moje problemy, nie chciał odpalić. Wstawiłem samochód do garażu wysuszyłem z wody itd. próbowałem odpalić ale nic, sprawdziłem czy jest benzyna- była, sprawdziłem czy jest iskra- jest! pomyślałem ze może padła pompa paliwa, aczkolwiek po włączeniu stacyjki było ją słychać, odpiąłem przewód paliwowy włączyłem stacyjkę, próbowałem odpalić i okazało się że paliwo nie leci, więc byłem pewny na 100% ze to pompa paliwa, udało mi się ją po ciężkim boju w końcu wyciągnąć ale z głupoty postanowiłem sprawdzić jeszcze raz czy działa, okazało się że podaje paliwo, ale co dziwne POWROTEM :kac: :shock: zamieniłem przewody wsadziłem pompę do baku sprawdziłem czy dochodzi paliwo przewodem do silnika, okazało się ze dochodzi, więc spróbowałem odpalić- niestety nawet nie miał zamiaru ruszyć.. dodam iż posiadam założoną instalację gazową która uruchamiała gaz dopiero gdy silnik przekroczył 2,5tys obrotów i wczesniej nie udawało mi sie odpalić np na gazie, a nawet nie chciałem i odkąd mam ten samochód zawsze odpalałem go na benzynie i po pewnym czasie dopiero włączałem gaz. Teraz uda mi się go odpalić na gazie i silnik pracuje, a jak przełączę na benzyne to gaśnie, wymontowałem wtrysk, był ubrudzony z oleju, wyczysciłem założyłem ponownie ale dalej nie odpala na benzynie :/ nie wiem juz co zrobić, prosze o pomoc i porady. ( czy może to być wina np zalanego komputera? albo jakiejś elektryki? )
PS: Wkład stacyjki był wyjechany a znajomy przerobił mi odpalanie na "guziki" tak więc odpalam samochód z 3 guzików ale nigdy nie miałem wczesniej z tym problemów bo łapał jak nalezy, dodam także że przed "zalaniem" samochód chodził bardzo dobrze zarówno na gazie jak i na benzynie i nie miałem z nim problemów,
świece i kable wymieniłem w zeszłym roku.

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » śr lip 13, 2011 21:52

jesli na gazie działa jak nalezy to wina sterownika moze byc najlepiej jakbys miał na podmianke lub jakis przekaznik od sterowania benzyny padł

Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”