Problem z odpalaniem i gaśnięciem 1.8 ADZ PROSZE O POMOC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sebastianc1989
- Mały gagatek
Problem przy odpalaniu na gorącym silniku i zimnym POMOCY
Witam odnawiam temat bo problem wrócił jeszcze w gorszej odsłonie
W niedziele rano golf odpalił mi od razu bez problemów pojechałem na zakupy i wróciłem do domu i było wszystko dobrze z nim w tygodniu też nic się nie działo chodził jak należy.
Po paru minutach jak wróciłem z zakupów musiałem jechać do Bydgoszczy i za cholere nie chciał odpalić odpalał i gasł problem ten nagrałem komórką a tu daje link:
" onclick="window.open(this.href);return false; Pierwszy film a drugi mam w moich filmach na youtube.pl
Jak juz mi odpalił to pojechałem do Bydgoszczy byłem wkur...iony na samochód nie oszczędzałem go jechałem średnio 150-160 cała drogę. Zostawiłem go na parkingu i poszedłem do rodziny i cały czas mnie męczyło czy mi odpali normalnie czy znowu mu odbije. Odpalił normalnie jak wracałem do domu, a dziś rano do pracy dopalił i zaraz zgasł ale po ponownym dopaleniu chodził normalnie gdy skończyłem dziś prace to też odpalił normalnie. Ręce mi opadają co to może być???
W sobotę byłem sobie u kuzyna na wagu profilaktyczne badam czy nie ma błędów był jeden: (17972 Sterowanie przepustnicą-niskie napięcie podstawowego ustawienia > akumulator przewody) skasowałem go i później nie wracał jak sprawdzaliśmy. A dlaczego on wystąpił to nie mam pojęcia i proszę o waszą pomoc.
A i jeszcze jedno sprawdziłem na wagu czy auto ma immo na wagu wykazało że niby ma wykryło numer seryjny potem wziąłem kluczyk i go rozebrałem a tam pusto nic żadnej baterii nic kompletnie pusty to niby gdzie ma immo ?? kluczyk jest orginalny pasuje do drzwi i bagażnika.
Proszę o POMOC.
Witam odnawiam temat bo problem wrócił jeszcze w gorszej odsłonie
W niedziele rano golf odpalił mi od razu bez problemów pojechałem na zakupy i wróciłem do domu i było wszystko dobrze z nim w tygodniu też nic się nie działo chodził jak należy.
Po paru minutach jak wróciłem z zakupów musiałem jechać do Bydgoszczy i za cholere nie chciał odpalić odpalał i gasł problem ten nagrałem komórką a tu daje link:
" onclick="window.open(this.href);return false; Pierwszy film a drugi mam w moich filmach na youtube.pl
Jak juz mi odpalił to pojechałem do Bydgoszczy byłem wkur...iony na samochód nie oszczędzałem go jechałem średnio 150-160 cała drogę. Zostawiłem go na parkingu i poszedłem do rodziny i cały czas mnie męczyło czy mi odpali normalnie czy znowu mu odbije. Odpalił normalnie jak wracałem do domu, a dziś rano do pracy dopalił i zaraz zgasł ale po ponownym dopaleniu chodził normalnie gdy skończyłem dziś prace to też odpalił normalnie. Ręce mi opadają co to może być???
W sobotę byłem sobie u kuzyna na wagu profilaktyczne badam czy nie ma błędów był jeden: (17972 Sterowanie przepustnicą-niskie napięcie podstawowego ustawienia > akumulator przewody) skasowałem go i później nie wracał jak sprawdzaliśmy. A dlaczego on wystąpił to nie mam pojęcia i proszę o waszą pomoc.
A i jeszcze jedno sprawdziłem na wagu czy auto ma immo na wagu wykazało że niby ma wykryło numer seryjny potem wziąłem kluczyk i go rozebrałem a tam pusto nic żadnej baterii nic kompletnie pusty to niby gdzie ma immo ?? kluczyk jest orginalny pasuje do drzwi i bagażnika.
Proszę o POMOC.
jeśli w kluczyku jest prostopadłościenna "wnęka" na immo to raczej immo było.. kluczyków bez immo nie da się rozebrać.
ja stawiam na halla.jak nie chce odpalić to sprawdź czy działa
ja stawiam na halla.jak nie chce odpalić to sprawdź czy działa
MK3 ADZ->AGU
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeden z dwóch orginalnych kluczyków bez immo ma zwykle zaróweczkę i bateryjkę do podswietlenia stacyjki więc da się je doskonale rozebrac - to tak na marginesie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Problem z odpalaniem i gaśnięciem 1.8 ADZ PROSZE O POMOC
Ciekawe, to chyba było w niektórych wersjach bo ja mam w drugim golfie 2 kluczyki ori, nierozbieralnePaweł Marek pisze:Jeden z dwóch orginalnych kluczyków bez immo ma zwykle zaróweczkę i bateryjkę do podswietlenia stacyjki więc da się je doskonale rozebrac - to tak na marginesie
MK3 ADZ->AGU
- sebastianc1989
- Mały gagatek
Sprawdzałem na wagu czujnik halla jest na moje dobry bo na zgaszonym silniku ma błąd a gdy odpalę silnik to błąd automatycznie sam znika.ssarna1 pisze:ja stawiam na halla.jak nie chce odpalić to sprawdź czy działa
- sebastianc1989
- Mały gagatek
A czy może to broić oryginalny alarm może jest połączony z zapłonem ???
- Paweł Marek
- V.I.P.
ssarna1, temat jest o mk3
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Problem z odpalaniem i gaśnięciem 1.8 ADZ PROSZE O POMOC
Paweł Marek pisze:ssarna1, temat jest o mk3
mam w drugim golfie mk3 dwa kluczyki
sebastianc1989, należałoby sprawdzić halla wtedy kiedy auto nie chce chodzić
co do alarmu, na forum jest opis jak go minąć. spróbuj - może zadziała
MK3 ADZ->AGU