duże spalanie ? termostat czy coś innego ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 95r. 2.0 8v 115km 2e spalanie w okolicach 14l/100km, za 100zł robię 150km ;/
Na blacie pokazuje mi za mała temp. w okolicach 75-80C, czy będzie winny termostat ?
Na blacie pokazuje mi za mała temp. w okolicach 75-80C, czy będzie winny termostat ?
Były mk3 variant - viewtopic.php?f=88&t=216289" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie to nie od tego, to znaczy ciut ot wadliwego termostatu spalanie wzrasta ale nie tyle. Raczej czujnik temperatury, sonda, przepływomierz, kiepskie kable czy świece.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: duże spalanie ? termostat czy coś innego ?
jeśli stało się to nagle, to w pierwszej kolejności sprawdziłbym czujnik temperatury....Paweł Marek pisze:Nie to nie od tego, to znaczy ciut ot wadliwego termostatu spalanie wzrasta ale nie tyle. Raczej czujnik temperatury, sonda, przepływomierz, kiepskie kable czy świece.
[img]http://img217.imageshack.us/img217/3116/tdihi9gy3.jpg[/img] [img]http://img232.imageshack.us/img232/5782/eatsleepvwdp1.gif[/img]
[img]http://img176.imageshack.us/img176/4189/rosperpr9.jpg[/img]
Lubię jak kolumbryna po asfalcie płynie.. nie spodziewałbym się, że to kiedyś minie....
[img]http://img176.imageshack.us/img176/4189/rosperpr9.jpg[/img]
Lubię jak kolumbryna po asfalcie płynie.. nie spodziewałbym się, że to kiedyś minie....
-
- Forum Master
możesz też sprawdzić czy hamulce się nie grzeją/nie trzymają
Temperaturę pokazuje Ci taką jak w moim a termostat zmieniałem już 2 x, posprawdzaj to Ci napisał Paweł Marek, na trasie max 7-7,5 L powinno autko brać, w mieście około 9 - 10 L, oczywiście wszystko zależy od stylu poruszania się. Na VAGu nie ma jakichś błędów? auto równo wchodzi na obroty?
Ostatnio zmieniony pn maja 30, 2011 09:31 przez zbyszegk, łącznie zmieniany 1 raz.
- jjaworskyy
- Użytkownik
ja mam to samo kolego golf 1.8 temperrature pokazuje okolo 70 pare stopni no i kopci na czarno, stawiam na czujnik temperatury i na sonde lambda ale ze na gazie nie mam takiego problemu to narazie tego nie ruszam
-
- Nowicjusz
witam mam ogromny problem ze spalaniem w samochodzie, mianowicie mam golfa II 4ro biegówke, 1,3 silnik w gaźniku i spala Mi 10L;/ Da sie w jakiś sposób zmniejszyć spalanie czy nie bardzo?? Pomożecie?? Pozdro
ja tez mam 1.3 na gażniku, jeśli mu wstawiasz to tyle spali. jesli nie to gaźnik albo zmień albo daj do ustawienia bo sie zrobił smok
-
- Nowicjusz
Ale czy opłaca sie zmienic gaźnik?? z tego co słyszałem to troche sobie kosztuje..;/ Pojade po wekkendzie do mechanika i zobacze co da sie zrobic:) a Tobie ile pali?? Dzięx za info:)
podjedź do mechanika, niech spróbuje wyregulować gaźnik ale taka prawda że do gaźnika leje się wiadrem
Czujnik temp. wymieniłem nic nie dało, sonda też nie. Przepływomierz wymieniałem 3 miesiące temu.. Zero błędów na kompie..
Były mk3 variant - viewtopic.php?f=88&t=216289" onclick="window.open(this.href);return false;