dziwne szarpanie podczas przyspieszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
elo
mam wrażenie że coś niedobrego zaczyna się dziać ale to chyba jakaś głupota. Otóż często np przy przyspieszaniu na 5tce przy 120 mam takie jakby szarpnięcie i potem leci normalnie dalej. Dzisiaj na 4rce jak mu mocno gaz wdusiłem to przy 90-100 też łapał szarpanie i dalej szedł.
Filtr paliwa będzie zmieniony niedługo, kopułkę jeszcze dziś wyczyszczę. Co można jeszcze zrobić? Może zresetować komputer ?
Acha no i wgl to ja mam wrażenie że to się zaczęło dziać po wizycie auta u lakiernika. Nie było tego wcześniej.
mam wrażenie że coś niedobrego zaczyna się dziać ale to chyba jakaś głupota. Otóż często np przy przyspieszaniu na 5tce przy 120 mam takie jakby szarpnięcie i potem leci normalnie dalej. Dzisiaj na 4rce jak mu mocno gaz wdusiłem to przy 90-100 też łapał szarpanie i dalej szedł.
Filtr paliwa będzie zmieniony niedługo, kopułkę jeszcze dziś wyczyszczę. Co można jeszcze zrobić? Może zresetować komputer ?
Acha no i wgl to ja mam wrażenie że to się zaczęło dziać po wizycie auta u lakiernika. Nie było tego wcześniej.
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
jedno jest pewne:reset ecu niczemu nie szkodzi. a może pomóc.
MK3 ADZ->AGU
Przeczyściłem kopułkę i te muły są trochę mniej wyczuwalne ale nadal czuć szarpnięcia. I szedł 170 max O_o trochę za mało
Kompa zresetuję jutro
Kompa zresetuję jutro
To idź, i odepnij go na noc jutro nie będziesz musiał czekać
MK3 ADZ->AGU
Re: dziwne szarpanie podczas przyspieszania
no ale po takim odpięciu trzeba jeszcze poczekać aż temperatura skoczy 2x do takiej żeby się włączył wentylator.ssarna1 pisze:To idź, i odepnij go na noc jutro nie będziesz musiał czekać
o ile mi wiadomo to raz wystarczy. ale chodziło mi o to, że nie będziesz musiał czcekać te kilkanaście minut, tylko przyjdziesz założysz klemę i odpalisz
MK3 ADZ->AGU
-
- Nowicjusz
ja miałem problem z świecą po prostu po depnięciu na gaz przy wyprzedzaniu autko w pierwszy odruchu nagle szarpało i dopiero po chwili ruszało do przodu
jedna z świec nie działała jak trzeba i zalewało mi jeden cylinder i czuć było gwałtowne szarpnięcie przy gwałtownym dodaniu gazu ,przy spokojnej jeździe
było ok.
jedna z świec nie działała jak trzeba i zalewało mi jeden cylinder i czuć było gwałtowne szarpnięcie przy gwałtownym dodaniu gazu ,przy spokojnej jeździe
było ok.
Re: dziwne szarpanie podczas przyspieszania
dzięki za podpowiedź :]Tomcio1980 pisze:ja miałem problem z świecą po prostu po depnięciu na gaz przy wyprzedzaniu autko w pierwszy odruchu nagle szarpało i dopiero po chwili ruszało do przodu
było ok.
reset komputera nie pomógł.
Jak będziesz robił przy ukladzie zapłonowym, to zerknij wieczorem czy cewka nie iskrzy gdzieś.. może ma przebicie
MK3 ADZ->AGU
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jakie sa obroty na biegu jalowym - stabilne?
Zobacz jak wygladaja swiece i czy wieczorem nie widac przebic na przewodach zaplonowych - po spsikaniu ich woda widac to lepiej
Zobacz jak wygladaja swiece i czy wieczorem nie widac przebic na przewodach zaplonowych - po spsikaniu ich woda widac to lepiej