Wyciek benzyny przewodami przy pompce paliwa (przy baku)

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Murawsky
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Murawsky » śr cze 01, 2011 13:19

Witam.
Posiadam Golfa IV 1.6 benzyna 98r. w którym wycieka benzyna z przewodów wychodzących z pompki paliwa. Czyli albo z zwrotnego albo z zasilającego nie jestem pewien. Nic tam wcześniej nie było robione aby naruszyć te przewody bo są plastykowe. Wyciek pojawił się jakiś czas temu. Doradzono mi abym je uszczelnił żywicą i finał, albo wymienił i zobaczył czy to coś pomoże, czyli jak zwykle wydawać kasę i kombinować ;D A może ktoś z Was miał takie zdarzenie. Myślę że może coś jest zatkane jakiś filtr, bo golf podobno ma jakiś węglowy przy silniku i dlatego nabija ciśnienie? Przy silniku są takie same kolanka na przewodach i jest ok. Przesyłam zdjęcie pokazujące miejsce wycieku. Z góry dziękuję za pomoc!

Obrazek

airbuko
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: airbuko » śr cze 01, 2011 21:38

Mialem taka historie, ze zwrotny mi sie "odpial" i stracilem z 10l paliwa zanim zauwazylem ...bo jezdzil normalnie tylko ciurkiem sie lalo spod auta. Winna byla plastikowa spinka w ktorej dwa sprezynujace "jezyczki" przestaly miec sprezynujace wlasciwosci i spinka byla luzna. Przy ktoryms wyboju po prostu przewod sie odpial. Musialem myslec szybko bo bylem w trasie wiec uzylem gabke do przecierania szyby dociskajac przewody do pompy. Dokrecilem pokrywe i odpalilem silnik. Przestalo sie lac ...wiec wiecej tam nie zagladalem.

Murawsky
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Murawsky » sob cze 04, 2011 10:51

dzięki za odpowiedź....

Murawsky
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Murawsky » sob cze 04, 2011 11:02

Problem jeszcze nie rozwiązany, Cieknie z przewodu zasilającego. Kupiłem przewód na szrocie bo w sklepie odsyłają do serwisu lecz cieknie dalej. Zakleiłem go żywicą epoksydową i wymieniłem filtr paliwa podejrzewając że może byc zapchany ( mało prawdopodobne ale przy Galfie4 już nic mnie nie zaskoczy :grrr: ) niestety odradzam klejenie przy kontakcie z benzyną plastyków - długo nie trzyma ;D. dziś rano kupiłem pompkę i przewody - mam nadzieję że wymiana kompletu pomoże 130pln.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”