czujnik temp powinien być dobry... bo po tym resecie jakieś 10 minut poźniej zapaliłem i przejechałem sie tak ostro to sie załączył wentylator (80*) a przejechałem jakiś 1km 2km
wczoraj już była kaplica zapaliłem dziada i nie dalo sie utrzymać silnika przy rozruchu i to na benzynie wcześniej też nie równo chodził ale wczoraj to już wogóle... nawet pełny gaz i dalej w okolicach 1500 obr i rzuca silnikiem... moze wtrysk jest sieknięty ??
Bardzo niskie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jjaworskyy
- Użytkownik
Bardzo niskie obroty
Kolega Evilenko dobrze mi doradzil zdjąć klemy na jakis czas pozniej odpalic i czekac do wlaczenia sie wentylatora. W moim przypadku pomogło kopcenie na czarno zniknelo i silnik zaczal rowniej pracowac.
Bardzo niskie obroty
Cieszę się, że pomogło Teraz możesz być pewien, że sonda i sporo innych rzeczy jednak jest sprawnych. Bardzo możliwe, że jednak problem powróci - za tydzień, dwa lub miesiąc. Będzie to oznaczało, że konieczna jest zmiana emulacji sygnału z sondy lambda podczas pracy na lpg. Jak chcesz możesz kupić sobie kabel do swojej centralki albo pojedź do jakiegoś kumatego gazownika, który zrobi to od ręki.
- jjaworskyy
- Użytkownik
Bardzo niskie obroty
Jest tak jak ssarna1 pisze Jak nie wierzysz to zrób jeszcze raz reset i jeździj tylko na benzynie - dopóki nie przełączysz na gaz ten problem NIGDY nie powróci