termostat 1,3 nz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
termostat 1,3 nz
witam ,czy ktoś się orientuje od czego jest czarny czujnik w obudowie termostatu są dwa jeden niebieski a drugi? mkII 1,3 NZ
termostat 1,3 nz
witaj jak sie nie myle to czarny czujnik jest od wskaznika temperatury. pozdrawiam basti24
termostat 1,3 nz
niebieski daje sygnal do komputera a czarny daje sygnal na licznik. jesli na liczniku pokazuje ci mala temperature to zmien czarny termosensor a jak to nie pomorze to sprawdz lub wymien termostat.
Re: termostat 1,3 nz
pytam bo już nie mam siły do mojego przejrzałem wszystkie posty ,jak odpale to chodzi równo jak się nagrzeje to obroty spadają by za minute wzrosnąć i znowu spadają i tak cały czas wszystko posprawdzałem i d....pa ze mnie nie mechanik
- pancerniak665
- Użytkownik
termostat 1,3 nz
kolego podmień czujniki co piszą koledzy, a jak to nie pomoże to z tyłu silnika będziesz miał taki *#cenzura#* aluminiowy.W środku ma membranke może jak łapie temperature to wariuje
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
termostat 1,3 nz
zmien niebieski czujnik. albo sprawdz grzalke czyli zawor powietrza pomocniczego pisze o nim pancerniak665 znajduje sie pod listwa wtryskowa. jak odpalisz na zimnym to zacisnij najgrubszy waz idacy od przepustnicy jak autonie przygasnie towalnieta grzalka. ale ja stawiam na niebieski czujnik. a i sprawdz banke podcisnienia .
termostat 1,3 nz
zawory powietrza dodatkowego mam 2 ,czujniki też, podciśnienia na aparacie zapłonowym też , i nic nie pomaga