Witam wszystkich - to mój pierwszy post na tym forum.
Zanim zadam poważniejsze pytanie, chciałem się upewnić, jaką temperaturę oznaczają poszczególne kreski na podziałce wskaźnika z 5 kreskami:
W niektórych miejscach piszą, że normalna temperatura (tzn. ile - 90 stopni?) jest, gdy wskazówka jest w pozycji pionowej, czyli na 3 kresce, w innych, że nawet powyżej czwartej kreski temperatura jest jeszcze w normie. Jak to rozumieć?
Podziałka temperatury?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jjaworskyy
- Użytkownik
Podziałka temperatury?
o Ile dobrze pamiętam to kreska po prawej to 110 stopni i lepiej pilnować zeby sie tam nie znalazła tak więc odpowiednia temperatura to środek czyli 90 stopni. Chociaż u mnie w golfie mk3 temperatura przekracza troche za kreskę 70 stopni ( nie mowie o staniu w korkach, tylko o jezdzie stałej) pozdro
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Podziałka temperatury?
Jak jadę to mam wskazówkę trochę przed 3 kreską, w korku idzie lekko dalej i włącza się wiatrak mniej więcej wtedy (2 biegowy)
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Podziałka temperatury?
OK, dzięki za odpowiedzi.
Nie byłem pewny, czy mój wentylator chłodnicy włącza się we właściwym momencie - u mnie dopiero, kiedy wskazówka jest gdzieś między 3 a 4 kreską (czyli prawdopodobnie ok. 100 stopni). I - podobnie jak w mk3, taką temperaturę płyn osiąga raczej przy staniu w korkach, a przy normalnej jeździe (50-90 km/h) wskazówka pokazuje przeważnie trochę ponad 70 stopni.
Nie byłem pewny, czy mój wentylator chłodnicy włącza się we właściwym momencie - u mnie dopiero, kiedy wskazówka jest gdzieś między 3 a 4 kreską (czyli prawdopodobnie ok. 100 stopni). I - podobnie jak w mk3, taką temperaturę płyn osiąga raczej przy staniu w korkach, a przy normalnej jeździe (50-90 km/h) wskazówka pokazuje przeważnie trochę ponad 70 stopni.