1.6 SR mocne zdławienie przy ruszaniu

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

daszma2
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: daszma2 » sob maja 14, 2011 20:18

Witam,

Ostatnio zauważyłem taki problem iż przy ruszaniu z pod świateł przy szybkim puszczeniu sprzęgła i dodaniu gazu następuje zdławienie auta (bardzo odczuwalne) i później dopiero przyspiesza. Zdławienie to wyczuwalne jest również przy zmianie na dwójkę, na kolejnych wyższych biegach już jest ok, nic nie jest odczuwalne. I teraz nie wiem czy to normalne zachowanie do tych silników?? Czyściłem przepustnicę, założyłem nowe świece i nic nie pomogło dalej taki efekt jest odczuwalny. Dodam tylko że przy włączonej klimie jakby ten efekt się nasilał i tak jakby go bardziej dławiło przy ruszaniu. W czym może być problem? Z góry dzięki za wszystkie sugestie:)

zikr6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: zikr6 » ndz maja 15, 2011 10:11

Spróbuj wyczyścić przepływomierz
http://www.forum.a3-club.net/showthread ... #post91443" onclick="window.open(this.href);return false;

daszma2
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: daszma2 » ndz maja 15, 2011 12:18

Przy czyszczeniu przepustnicy, przy okazji patrzyłem na stan przepływomierza i nie wyglądał na zabrudzony więc go nie czyściłem. W ogóle jak można sprawdzić czy przepływomierz dobrze działa bez użycia VAGa?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”