1,8 RP brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1,8 RP brak mocy
Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego też proszę o wyrozumiałość
Moje autko, mianowicie Golf II GT 1,8 RP zdaje się mieć problem : / Prędkość maksymalna wynosi 140-150 km/h. Nie wiem co może być przyczyną, w ostatnim czasie wymieniona kopułka oraz świece. Mechanik dokonał "regulacji" ale za wiele to nie pomogło. Golfik ma przejechane ponad 200 tyś km, może to po prostu ze zużycia?
Moje autko, mianowicie Golf II GT 1,8 RP zdaje się mieć problem : / Prędkość maksymalna wynosi 140-150 km/h. Nie wiem co może być przyczyną, w ostatnim czasie wymieniona kopułka oraz świece. Mechanik dokonał "regulacji" ale za wiele to nie pomogło. Golfik ma przejechane ponad 200 tyś km, może to po prostu ze zużycia?
1,8 RP brak mocy
Filtr powietrza jest ok, nie wiem jak z filtrem paliwa, ale autko jeździ też na gazie i jest to samo ; /
1,8 RP brak mocy
ja mam wymieniony filtr paliwa powietrza swiece kable rozrząd i tez mojej golfinie cieżko czyknąc te 140/150km/h ale moim zdaniem poprostu trzeba może jakiś remącik zrobic,albo wczesniej sprawdzic cisnienie na tłokach,może komprechy tam brakuje,jak zmieniałem rorząd i uszczelke pod głowicą to przyjzałem sie troche cylindrom i chyba przydał by sie jakis szlif moze u ciebie tak samo?
KUPIĘ NIEBIESKIE WNĘTRZE WELUROWE DO GOLFA MK2 USA 3Drzwi.Jak ktoś coś ma to pisać na PW
Re: 1,8 RP brak mocy
miałem coś podobnego w swoim golfie 130 z wiatrem w plecy to był sukces wyciąłem katalizator był totalnie zabity ,poprawa niesamowita auto bujało sie do 180 bez żadnego problemu
1,8 RP brak mocy
Miałem kiedyś podobnie po wymianie kopułki. Miałem ori BOSCH-a ( z taką kupiłem auto ),ale już trochę zużyta. Założyłem jakąś " NO NAME " ( bynajmniej nie była lepszej firmy ) i pojechałem w trasę. Prędkość jaką udało mi się osiągnąć, to 140km/h, ale na takim dystansie jak porządny pas startowy. Miałem w aucie tą starą kopułkę i ją założyłem. Auto od razu inaczej jechało, a 140km/h to żaden problem. Dojechałem do mojego miasta i od razu pod sklep i kupiłem kopułkę BOSCHA i jest OK.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
1,8 RP brak mocy
no wlasnie tez mam ten problem, u mnie licznikowo max 165 km/h co jak na RP jest chyba za malo, prawda katalogowo ma 175. ma nalatane 224 tys i NIE WIERZE ze to juz nieodwracalne zuzycie samego silnika