Witam
Jestem posiadaczem Golfa MK3 1.6 benzyna/lpg. Mam taki problem: Otóż po odpaleniu na zimnym autko strasznie kopci i nie równo pracuje, po przejechaniu nim i dodaniu gazu samochód zaczyna dusić się i strasznie szarpie, po zapaleniu strasznie śmierdzi benzyną. Spala pb ok 19-20/100 km.Gdy się zagrzeje na lpg chodzi elegancko. Byłem na vagu i wyszło że sonda, więc wymieniłem ją i problem nadal występuje. Proszę o pomoc
Ogromne spalanie pb, silnik dusi się i kopci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
A jak silnik chodzi po zdjęciu wtyczki z czujnika temperatury?
- Paweł Marek
- V.I.P.
sprawdź czujnik temperatury płynu wg opisów na forum a gazownik niech sprawdzi poprawność podpięcia sondy lambda do instalacji LPG.
Na przyszłość masz podać w temacie oznaczenie silnika
Na przyszłość masz podać w temacie oznaczenie silnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
witam ;P
Kolega sprawdzi przewód od sondy ... Ewentualnie pasowałoby popatrzeć do inst. lpg a właściwie do silniczków krokowych ... A co napewno nie zaszkodzi wymienić filtr gazu
Kolega sprawdzi przewód od sondy ... Ewentualnie pasowałoby popatrzeć do inst. lpg a właściwie do silniczków krokowych ... A co napewno nie zaszkodzi wymienić filtr gazu
W ustawieniach LPG trzeba zmienić tryb emulacji sondy lambda na zwarcie do masy, i zresetować ECU. Miałem to samo w ADZ.
MK3 ADZ->AGU