Problem po wymianie uszczelki pod głowicą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich. Wymieniałem wczoraj uszczelke pod głowicą(bez planowania, dżwignąłem głowice wyjąłem starą uszczelke, przeczyściłem, założyłem nową). Poskładałem wszystko i silnik nie chodzi kreci sie tylko ale nie umie odpalic:/ pomoże ktoś? może przestawił mi sie rozrząd? robiłem to pierwszy raz także prosze o pomoc
Powiem jedno,robiłeś to pierwszy raz i już spatoliłeś,trzeba było wcześniej się dowiedzieć na forum że gra nie warta świeczki,teraz robią Ci się podwójne koszta,chyba że masz farta i tylko rozrząd żle ustawiłeś
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
Re: Problem po wymianie uszczelki pod głowicą
Robiłem wszystko wg porady z tego wątku http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... owic%C4%85
Przy każdym zdjęciu głowy zalecane jest wyrównanie płaszczyzny czyli planowanie,a teraz mi przyszło do głowy może żle masz ustawiony wałek pośredni.......napęd zapłonu...... sprawdz to GMP i palec musi być na pierwszym garku
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
Co to ten palec? GMP i OT jest, do tego na skrzyni jest ustawiony taki wypust(nie ma żadnych nacięc). i to wystarczy? nie umiem zdjąc dolnej osłony żeby dostac sie do tych dolnych znaczków. Musze poluzowac wspomaganie i ściągac oba paski żeby ją zdjąć?
Żeby ją zdemontować to oba paski do zdjęcia i koło pasowe wału także.