Spadajace obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spadajace obroty
witam. mam problem. posiadam golfika z silnikiem o oznaczeniu (PB, DX) na wtrysku mechanicznym. wiec tak problem mnie dotyczy odkad go kupilem w golfiku podskakiwaly mu obroty do momentu nagrzania silnika. w 2011 (zimowy okres) mialem stluczke walnolem i uszkodzilem lekko przod po ukonczeniu prac karoseryjnych proba odpalenia i dalej to samo tylko ze teraz bylo gorzej spadal z obrotow do zera. pytalem sie mechanika od czego to moze byc. przypuszcza ze to moze byc membranka w przeplywomierzu lub rozdzielacz paliwowy. juz sam niewiem. mowil mi tez ze byl u niego gosciu co mial golfika na wtrysku z podobnym problemem ze rozkrecil rozdzielacz i poskladal i chodzil mu juz normalnie. moze tez powinienem to samo zrobic co ten gosciu? swiruje od tego juz Prosze was o pomoc!
THE PROPERTY OF MKII
- golfista_1993
- Mały gagatek
Spadajace obroty
smerfol91 Rozdzielacza na razie nie ruszaj bo możesz go spierniczyć na dobre Sprawdź to co zwykle sprawdza się w tych przypadkach: Kable, świece, kopułka, palec... Jak ci się nudzi to sprawdź czy nie masz zapchanego filtra paliwa, może nie dochodzi paliwo tak jak powinno...
Spadajace obroty
kable byly wymieniane z 2 miesiace temu tj. swiece, kopulka byla tez sprawdzana i byla ok. a ten palec to co to jest dokladniej?
THE PROPERTY OF MKII
- golfista_1993
- Mały gagatek
Spadajace obroty
http://moto.allegro.pl/golf-jetta-caddy ... 01952.html" onclick="window.open(this.href);return false; << Tak wygląda Palec. Jest on w środku kopułki i zgodnie z ruchem obrotowym wału daje on iskrę na poszczególne cylindry... Jeśli jest już dosyć wyrobiony to dobrze jest go wymienić dla pewności...
Spadajace obroty
troszke zjechany jest. ale nie az tak bardzo. lepiej bedzie jak go wymienie?
THE PROPERTY OF MKII
- golfista_1993
- Mały gagatek
Spadajace obroty
Czy lepiej to ci nie powiem, ale będzie lepszy styk i będziesz pewny na 100% że to nie palec... Ale spadające obroty nie mają raczej nic do Palca... Trzeba szukać dalej.
Spadajace obroty
zobacze jutro filter paliwa. bo mi tez podpowiadali znajomi ze moze byc filtr.
THE PROPERTY OF MKII