Witam.
Czy prócz oznaczenia za pomocą nalepki w bagażniku, można odczytać jaki się posiada silnik w mk3 ? Szukałem tabliczki na silniku, jednak nie mając pojęcia gdzie ona może być ciężko jest ją zlokalizować przy brudnym silniku.
Mam też nurtujące mnie pytanie, czy któryś z silników 1,4 a znalazłem że były 3 rodzaje tj. ABD, AEX, APQ miały sygnał ECU dla spalania MFA ? Wiem że ABD nie miał - info z neta, jednak czy kolejne miały czy nie ?
Oznaczenie silnika, MFA i inne pytanie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Oznaczenie silnika, MFA i inne pytanie.
Tak, na nalepce znajdziesz wszystkie dane (silnik, model, kody wyposażenia).skaktus pisze:Witam.
Czy prócz oznaczenia za pomocą nalepki w bagażniku, można odczytać jaki się posiada silnik w mk3 ? Szukałem tabliczki na silniku, jednak nie mając pojęcia gdzie ona może być ciężko jest ją zlokalizować przy brudnym silniku.
Mam też nurtujące mnie pytanie, czy któryś z silników 1,4 a znalazłem że były 3 rodzaje tj. ABD, AEX, APQ miały sygnał ECU dla spalania MFA ? Wiem że ABD nie miał - info z neta, jednak czy kolejne miały czy nie ?
OPEL - Ohne Power Ewig Letzter
Niestety u mnie tej nalepki nie ma...stad pytanie o tabliczke silnika i to gdzie ona jest,takie było pytaniem ale tak to napisałem że nie wiadomo o co chodzi
Ogólnie - nie mam nalepki w bagażniku, gdzie w innym miejscu odczytać oznaczenie silnika i ewentualnie jego moc ? Chodzi mi o miejsce dobrze dostępne, stąd szukanie tabliczki na silniku.
Posiadam MFA (zestaw do montażu) i zastanawiam się czy jakikolwiek silnik miał sygnał ECU dla spalania dla czy cała seria 1,4 nie miała w ogóle możliwości montażu tegoż ustrojstwa.
Dobiłem się jedynie do info o silniku ABD ale nic o pozostałych.
Ogólnie - nie mam nalepki w bagażniku, gdzie w innym miejscu odczytać oznaczenie silnika i ewentualnie jego moc ? Chodzi mi o miejsce dobrze dostępne, stąd szukanie tabliczki na silniku.
Posiadam MFA (zestaw do montażu) i zastanawiam się czy jakikolwiek silnik miał sygnał ECU dla spalania dla czy cała seria 1,4 nie miała w ogóle możliwości montażu tegoż ustrojstwa.
Dobiłem się jedynie do info o silniku ABD ale nic o pozostałych.
Ostatnio zmieniony sob kwie 02, 2011 13:32 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Oznaczenie silnika, MFA i inne pytanie.
Chodzi Ci o VIN ?? Vin jest na środku ściany grodziowej w silniku, widoczny na odpływie wody przez mały otwór w plastikowej osłonie. Chyba o to Ci chodziłoskaktus pisze:Niestety u mnie tej nalepki nie ma...stad pytanie o tabliczke silnika i to gdzie ona jest,takie było pytanie
OPEL - Ohne Power Ewig Letzter
Też nie o to.
Chodzi mi o model silnika-ABD,AEX itp.
Teoretycznie jest to abd bo auto to rocznik 94, silnik 1,4 jednak chce się upewnić.
Nalepki w bagażniku brak, nalepki na osłonie paska rozrządu brak.
No i chce się w końcu dowiedzieć, czy jakikolwiek silnik 1,4 miał sygnał ECU dla spalania do kompa MFA, bo jeśli nie to w tym wypadku mnie nic nie ratuje bo nie wiem czy taki sygnał ECU można jakoś sobie "wymodelować" samemu za pomocą zewnętrznych urządzeń.
Chodzi mi o model silnika-ABD,AEX itp.
Teoretycznie jest to abd bo auto to rocznik 94, silnik 1,4 jednak chce się upewnić.
Nalepki w bagażniku brak, nalepki na osłonie paska rozrządu brak.
No i chce się w końcu dowiedzieć, czy jakikolwiek silnik 1,4 miał sygnał ECU dla spalania do kompa MFA, bo jeśli nie to w tym wypadku mnie nic nie ratuje bo nie wiem czy taki sygnał ECU można jakoś sobie "wymodelować" samemu za pomocą zewnętrznych urządzeń.