Witam wszystkich. Daaaawno was nie odwiedzałem a to przez to że przesiadałem się na passata 1.9TDi Ojciec dalej jeździ golfem i mam pytanie:
Co ile wymienia się rozrząd w silniku 16 B ? Wymieniałem przy 80000 5 lat temu a teraz autko ma 140 tys. Powinienem wymienić cały komplet czy jeszcze nie czas ?
Wymiana rozrządu 1.6B
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wymiana rozrządu 1.6B
Zmienia się zwykle co 60 tysięcy, a więcej info dostaniesz jeśli napiszesz typ silnika, w sensie czy zwlekanie z wymianą jest bardziej czy mniej ryzykowne.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana rozrządu 1.6B
Witam wymieniaj co 60tyś a przy okazji wymiany rozrządu sprawdz stan pompy wodnej bo jest napędzana przez pasek rozrżadu
-
- Nowicjusz
Wymiana rozrządu 1.6B
Podczepię się pod temat - nie chcę zakładać nowego tematu.
Jak często wymienia się rozrząd w silniku 2.0 8v z Golfa GTI 95' Szukam takiej informacji od przed wczoraj i niestety nie mogę znaleźć.
Czy na forum jest opisane jak wymienić pasek w tym silniku
Jak często wymienia się rozrząd w silniku 2.0 8v z Golfa GTI 95' Szukam takiej informacji od przed wczoraj i niestety nie mogę znaleźć.
Czy na forum jest opisane jak wymienić pasek w tym silniku