wywala wode zbiorniczkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymieniłem czujnik ale wentylator się w ogóle nie włącza. spiąłem go na krótko i oba biegi działają
a przekaźnik to który to? na starym czujniku włącza się tylko pierwszy bieg i to jak już zaczyna wrzeć
zmostkowałem wentylator(drugi bieg działa bez przerwy) a mimo tego temperatura silnika ma coś około 95 stopni. co zerknę pod maskę wąż od pompy wody jest letni a wąż z głowicy gorący. gdzie znajduje się termostat bo to chyba jego wina?
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Termostat jest w pąpie wody tu masz schemacik gdzie on dokładnie jest z wymianą jest troche roboty bo trzeba wyjąc alternator i całą pompe wody.
te króciec jest na dwie śruby to odkęce go, wymienie termostat i po sprawie
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112112&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; tu masz foty i krok po kroku jak wymienić termostat.
wymieniłem termostat na nowy i sie nie otwiera. wywaliłem to kupa i będe jeździł bez. wentylator też sie nie włacza, sprawdzałem go na 3 czujnikach. wywieź to na złom w *#cenzura#*
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
a jakiej firmy termostat kupiłeś ? pompa wody na 100% sprawna a bez termostatu nie jezdzij bo to sie silnik nie dogrzewa i bedzie wiecej paliwa ci palił.
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
To troche dziwna sprawa z tym termostatem morze trafiłeś na wadliwy ? ja kupiłem febi i jest ok załuż ten termostat spowrotem zalej płynem i go trzymaj na obrotach musi sie otwożyć.