Kilka problemów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kilka problemów
Problem z wrzucaniem biegów przy zimnym silniku.
Utrzymujące się obroty po spuszczeniu pedału sprzęgła na zimnym silniku.
Utrzymujące się obroty po spuszczeniu pedału sprzęgła na zimnym silniku.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Kilka problemów
mało oleju w skrzyni lub wlany jakiś gęstszy niż ori.artur1726 pisze:Problem z wrzucaniem biegów przy zimnym silniku.
może być winny silniczek krokowy - byłby do wyczyszczeniaartur1726 pisze:Utrzymujące się obroty po spuszczeniu pedału sprzęgła na zimnym silniku.
Niech stracę - będę przez chwilę wróżką - zapewne posiadasz silnik 1.8 ABS
Re: Kilka problemów
jaki olej do skrzyni ? jest możliwa wymiana samemu ?prezesik25 pisze:mało oleju w skrzyni lub wlany jakiś gęstszy niż ori.artur1726 pisze:Problem z wrzucaniem biegów przy zimnym silniku.
Re: Kilka problemów
prezesik25 pisze:może być winny silniczek krokowy - byłby do wyczyszczeniaartur1726 pisze:Utrzymujące się obroty po spuszczeniu pedału sprzęgła na zimnym silniku.
Gdzie się znajduje ów silniczek ?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Kilka problemów
korki wlewowy i spustowy odkręca się imbusem 17artur1726 pisze: jaki olej do skrzyni ? jest możliwa wymiana samemu ?
artur1726 pisze:Gdzie się znajduje ów silniczek ?
Kilka problemów
Po co kupować taki olej?????
CASTROL TAF-X 75w-90 kosztuje w internecie ponad 30 zł za PÓŁ LITRA.
Podczas GDY ORYGINALNY OLEJ Z SALONU VW do szkyni, taki jak w fabryce zalewany, kosztuje 38 zł za litr!
Ja zmieniłem na oryginał z salonu, nie dość, że mam taki olej jak trzeba i nie trzeba się martwić, że zły się wleje, wystarczy podać oznaczenie skrzyni, to jeszcze skrzynia świetnie na mim działa i olej jest tańszy niż wiele zamienników.
Naprawdę, jak dla mnie, to niektórzy mają niepokolei w głowie... Jeden szukał po wszystkich sklepach jakiś o-ringów do skrzyni biegów w mk3, wkońcu znalazł za 120 zł, podczas gdy oryginały w salonie za 50 zł... Bardzo wiele rzeczy w salonie jest tańszych lub w podobnej cenie co zamienniki, ale zawsze są lepsze niż zamienniki, ja serwisuje prawie całkowicie na oryginałach.
CASTROL TAF-X 75w-90 kosztuje w internecie ponad 30 zł za PÓŁ LITRA.
Podczas GDY ORYGINALNY OLEJ Z SALONU VW do szkyni, taki jak w fabryce zalewany, kosztuje 38 zł za litr!
Ja zmieniłem na oryginał z salonu, nie dość, że mam taki olej jak trzeba i nie trzeba się martwić, że zły się wleje, wystarczy podać oznaczenie skrzyni, to jeszcze skrzynia świetnie na mim działa i olej jest tańszy niż wiele zamienników.
Naprawdę, jak dla mnie, to niektórzy mają niepokolei w głowie... Jeden szukał po wszystkich sklepach jakiś o-ringów do skrzyni biegów w mk3, wkońcu znalazł za 120 zł, podczas gdy oryginały w salonie za 50 zł... Bardzo wiele rzeczy w salonie jest tańszych lub w podobnej cenie co zamienniki, ale zawsze są lepsze niż zamienniki, ja serwisuje prawie całkowicie na oryginałach.
VW Golf, CL, wersja specjalna "Europe", 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.