ON w baku zamiast PB95
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ON w baku zamiast PB95
Witam. Pożyczyłem samochód pewnej osobie. Problem tkwi w tym, że zamiast PB zatankowała ON. Czy można tą ropę jakoś w normalny sposób usunąć z baku. PB było może z 2-3 litry. Za to ON wlała 30 litrów. Dodam, że samochod nie był od tamtej pory odpalany. Został zalany tylko bak ropą... Czy przez wlew paliwa można odessać to trefne paliwo?
ON w baku zamiast PB95
kostektbg jeśli samochód nie był odpalany to bardzo dobrze..
Można odessać to paliwo przez wlew paliwa albo wyciągnąć pompę paliwową i przez jej otwór.
Wiadomo, że najlepiej byłoby wyciągnąć zbiornik i go wypłukać po ON, jednak śladowe ilości ON w Pb nie będą miały większego wpływu.
Osobiście odsysałbym przez otwór pompy, a ją samą też bym przepłukał w Pb.
Można odessać to paliwo przez wlew paliwa albo wyciągnąć pompę paliwową i przez jej otwór.
Wiadomo, że najlepiej byłoby wyciągnąć zbiornik i go wypłukać po ON, jednak śladowe ilości ON w Pb nie będą miały większego wpływu.
Osobiście odsysałbym przez otwór pompy, a ją samą też bym przepłukał w Pb.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
ON w baku zamiast PB95
ja tam odlanczalem przewody od pompy paliwowej i pod zasilacz ja podlanczalem i wszystko do 0 wylalem z baku
ON w baku zamiast PB95
zdejmik przewód paliwa przy silniku, znajdź przekaźnik od pompy następnie złącz styki i tylko wymieniaj bańki co będzie paliwo z przewodu do nich spływać. Moim zdaniem najszybsza robota.
-
- Nowicjusz