Brak Ciśnienia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak Ciśnienia
Witam,
Panowie co może być przyczyną że po dłuższym postoju np. po nocy spada ciśnienie na listwie, była wymieniana już pompka paliwa, nie pomogło. Jaka może być tego przyczyna?
Dzięki za odpowiedzi.
Panowie co może być przyczyną że po dłuższym postoju np. po nocy spada ciśnienie na listwie, była wymieniana już pompka paliwa, nie pomogło. Jaka może być tego przyczyna?
Dzięki za odpowiedzi.
Brak Ciśnienia
zawsze spadnie ciśnienie po długim postoju
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Brak Ciśnienia
Dokładniej chodzi o kilka godzin, po czym samochód ma straszne problemy żeby odpalić bardzo długo kręci. Wymieniany był czujnik temperatury płynu chłodniczego, pompa paliwa, filtr paliwa. Wygląda tak jakby podczas palenia po kilkugodzinnym postoju potrzebował podać paliwo z zbiornika do silnika, jeżeli już odpali, mogę go zgasić i zapali na dotyk. Czym może być to spowodowane?
Brak Ciśnienia
nie jestem pewien, ale byc moze jest w weżykach jakiś zaworek jednokierunkowy. Takie są stosowane w wężykach do płynu spryskiwaczy i one puszczają płyn tylko w jedną stronę, a z powrotem blokują przed cofnięciem płynu do zbiorniczka i tym samym płyn jest na bieżąco. Jeśli takie są też w układzie paliwowym to może po prostu się zepsuł i całe paliwno wraca do zbiornika. Musisz się zorientować czy takowe występują.
I'll be back...
Brak Ciśnienia
Po dłuższym postoju np. po nocy ,po otwarciu drzwi pompka powinna podpompować paliwo , może u Ciebie ten dings nie działa .Rano przysłuchaj się dokładnie czy pompka zaskoczy
Re: Brak Ciśnienia
No też tak może być, po przekręceniu zapłonu powinieneś już słyszeć pracę pompkiwojtas46 pisze:Po dłuższym postoju np. po nocy ,po otwarciu drzwi pompka powinna podpompować paliwo , może u Ciebie ten dings nie działa .Rano przysłuchaj się dokładnie czy pompka zaskoczy
I'll be back...
podpinam sie pod posta. Mam dokladnie ten sam problem w swoim 1.6 16V. Wymienilem filtr paliwa ale nie pomoglo, pompa jest sprawna. Problem pojawia sie jedynie po dlugim postoju. Nie mam juz pomyslow co to moze byc. VAG nie pokazuje bledow.
Brak Ciśnienia
Tak jak wyzej ktos zauwazył po otwarciu drzwi kierowcy słychac jak pompka dobija paliwo ? Jeśli nie to zamek w drzwiach do roboty
Brak Ciśnienia
Do sprawdzenia regulator ciśnienia.
Pompka dobija paliwo nie tylko po otwarciu drzwi, ale też przekręceniu kluczyka do pozycji "zapłon".
Pompka dobija paliwo nie tylko po otwarciu drzwi, ale też przekręceniu kluczyka do pozycji "zapłon".
"Kocham ku*wy i chleb ze smalcem!"
-
- Nowicjusz
Brak Ciśnienia
Otwierając drzwi słuchaj czy włączy się na chwile pompa paliwa jeżeli nie to coś z elektryką.
Brak Ciśnienia
Z tym otwarciem drzwi to chyba nieprawda... Wydaje mi się że trzeba przekręcić zapłoni dopiero wtedy pompka ruszy
I'll be back...
Brak Ciśnienia
prawda prawdacens pisze:Z tym otwarciem drzwi to chyba nieprawda.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Edition's
- Mały gagatek
- Kontakt:
Brak Ciśnienia
Miałem ten sam problem, że musiałem długo kręcić aby zapalił. Winny był zawór regulacji ciśnienia paliwa który znajduje się w listwie wtryskowej. Sprawdź czy nie ma paliwa w wężyku podciśnienia który dochodzi do zaworu. U mnie nabija ciśnienie przy zamkniętych drzwiach też.
Możesz wyjaśnić jak to dokładnie działa? Czyli kiedy auto jest zamknięte i je otwieram z centralnego to pompka już się włącza? Czy po fizycznym otwarciu drzwi? Bo u mnie z tego co zaobserwowałem włącza się ona tylko po przekręceniu zapłonu, numer z drzwiami nie działa.grg474 pisze:prawda prawdacens pisze:Z tym otwarciem drzwi to chyba nieprawda.
I'll be back...