Szarpie przy dodawaniu gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z moim golfem 3 1.6 aft.
Podczas jazdy dodając gazu zaczyna szarpać raz mniej raz więcej czy to na gazie czy na benzynie! Dodam że problemy zaczynają się gdy silnik sie rozgrzeje!
Wymieniane były:
-kable wn
-świece
-kopułka
-palec
U diagnosty wywalało tylko Błąd czujnik halla g40 i teraz pytanie czy to przez niego takie objawy?.
Jak tak to który to czujnik ten w aparacie czy ten na wale.
HELP!
Podczas jazdy dodając gazu zaczyna szarpać raz mniej raz więcej czy to na gazie czy na benzynie! Dodam że problemy zaczynają się gdy silnik sie rozgrzeje!
Wymieniane były:
-kable wn
-świece
-kopułka
-palec
U diagnosty wywalało tylko Błąd czujnik halla g40 i teraz pytanie czy to przez niego takie objawy?.
HELP!
co za diagnosta że nie potrafi określić jaki czujnik szwankuje ?Pawlo832 pisze: U diagnosty wywalało tylko Błąd czujnik halla g40 i teraz pytanie czy to przez niego takie objawy?.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
g40 to będzie na 100% w aparacie.
Co do halla to daje takie objawy właśnie. U mnie na zimnym nie dało się za to jechać i 100-110 max bo potem zaczął przerywać.
Dzisiaj halla wymieniłem i jak ręką odjął. Ustawiliśmy jak należy i lekko 6 tysięcy obrotów łapie.
No i auto przyspiesza jak należy.
Miałem błąd na czujniku halla jak podpinaliśmy pod komputer.
Co do halla to daje takie objawy właśnie. U mnie na zimnym nie dało się za to jechać i 100-110 max bo potem zaczął przerywać.
Dzisiaj halla wymieniłem i jak ręką odjął. Ustawiliśmy jak należy i lekko 6 tysięcy obrotów łapie.
No i auto przyspiesza jak należy.
Miałem błąd na czujniku halla jak podpinaliśmy pod komputer.
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
Re: Szarpie przy dodawaniu gazu
U mnie jest odwrotnie jak zimny to idzie! Jak sie rozgrzeje to muli i przyszarpuje oraz odcina zapłon przy 5000 obr
Pawlo832 pisze:U mnie jest odwrotnie jak zimny to idzie! Jak sie rozgrzeje to muli i przyszarpuje oraz odcina zapłon przy 5000 obr
to również oznaka uszkodzonego halla. jak wymieniałem halla i źle wstawiliśmy to odcinka przy 5 tys
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
czyli co trzeba póżniej jeszcze ustawić zapłon? jak tak to w jaki sposub go najlepiej ustawić?
ja miałem podobnie i sąda lambda padła
welcome to my world -> viewtopic.php?f=88&t=360438" onclick="window.open(this.href);return false;
Hall jest sprawny tylko zapłon był przestawiony z tąd to szarpanie i zmuła! Ustawiłem rozrząd na znaki palec w kopułce na kreske i auto smiga jak ta lala
Pewnie szpece mechaniory nakręcili mi w warsztacie aparatem zapłonowym! a jak już niewiedzieli co za przyczyna to na czujnik zwalali w aparacie! A w aft ustawia się na rozrząd i komp steruje zapłonem! Jutro tam pojade i powiem co myśle
Pewnie szpece mechaniory nakręcili mi w warsztacie aparatem zapłonowym! a jak już niewiedzieli co za przyczyna to na czujnik zwalali w aparacie! A w aft ustawia się na rozrząd i komp steruje zapłonem! Jutro tam pojade i powiem co myśle