Gorzej odpala na rozgrzanym.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich! Zauważyłem w moim aucie pewną przypadłość. Jak odpalam silnik, który jest zimny to odpala szybko i ładnie. Natomiast w sytuacji jak jest nagrzany to trochę się dławi i proces ten trwa dłużej. Co to może być? Pozdrawiam
Jaki silnik ??? u mnie tak się zrobiło po remoncie ale nie zawsze
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Re: Gorzej odpala na rozgrzanym.
Ja miałem podobny problem gdy padł czujnik temperatury. Najpierw objawiało się to tym, że na rozgrzanym silniku trzeba było dłużej kręcić i dodać mu trochę gazu a później nawet nie chciał odpalić, dopiero gdy temp. spadła do ~60.mazt pisze:Witam wszystkich! Zauważyłem w moim aucie pewną przypadłość. Jak odpalam silnik, który jest zimny to odpala szybko i ładnie. Natomiast w sytuacji jak jest nagrzany to trochę się dławi i proces ten trwa dłużej. Co to może być? Pozdrawiam
to samo miałem w mojej 3-ce kiedyś była lekko zauważalna różnica, na zimnym to był dosłownie "cyk" na mocno nagrzanym czasem trzeba było pokrecić 1-2s. u kumpla to samo, jeśli masz tak samo to nie doszukiwał bym się tutaj jakiejś awarii te benzyniaki chyba tak mają, no chyba ze musisz kręcić bóg wie ile.. więcej niż 3s
Co to jest żona i teściowa w samochodzie?
Zestaw głośnomówiący!
Zestaw głośnomówiący!
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To ja Ci dam rade jeśli masz możliwość to podepnij inny nowy czujnik temperatury cieczy i wtedy zobacz jak będzie palił na ciepłym
Niech Golf bedzie z Tobą :)