dioda do odczytywania kodów błyskowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przeglądajac forum oraz wiele innych stron w internecie nie nic co by mi pomogło na temat jak i gdzie podłączyć w golfie3 diodę do odczytania kodów błyskowych. Bardzo prosił bym o pomoc..
lepsiu18, a gdzie to słyszałeś o tych diodach w Golfie 3 ???? Z tego co ja słyszałem to w MK2, yetta w silnikach 1,6. 1,8 PN/PR można było to diagnozować za pomocą kodów błyskowych ..lepsiu18 pisze:diodę do odczytania kodów błyskowych
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Kiedyś na jakimś forum migło mi to przed oczami. Sprawdzałem równiez kiedyś diodą błędy we fordzie escorcie, ale w golfie to nie wiem jak
No tak w innych modelach można np. opel i jak juz napisałem mk2.. Ale w golfie 3 Zapisywane błędy są w ECU .. Możesz odczytać we własnym zakresie. Potrzebny jest: laptop/komputer + interfejs diagnostyczny kupiony na Allegro + program VAG-COM lub podobny.lepsiu18 pisze:Kiedyś na jakimś forum migło mi to przed oczami
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Hmm... Dzięki za pomoc, widocznie użytkownicy forum na którym to widziałem nie mówili całej prawdy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
lepsiu18, ten pogląd wynika z dawania nadmiernej wiary w słowo pisane. Przykładowo w programie Info-tech jak najbardziej taka procedura jest wymieniona np dla 2.0 2E
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.