zaplon, wymiana kopulki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zaplon, wymiana kopulki
wczoraj w warsztacie wymienili mi kopulke i palec( jedyna rzecz ktorej nie wyminilem przed zima) po wymianie jak odpalam silnik to slychac takie cykcykcyk dodaje gazu to slychac glosniej i szybciej cykcykcykcyk, mogli cos z zaplonem przestawic czy zbieg okolicznosci i cos sie stalo u mnie w silniku?
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
zaplon, wymiana kopulki
Zajrzyj do kopułki czy palec nie obciera o jej ścianki. Sprawdź też czy jest pewnie osadzony na czpieniu aparatu zapłonowego.
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zaplon, wymiana kopulki
Zapłonu nie przestawiłeś na pewno... Ewentualnie może cykać w momencie kiedy palec jest odrobinie za długi i czepia o trzpienie w kopułce. Możliwe też że krzywo założyli kopułkę. Czasami tak jest jak się kupuje jakieś części które są nie fabryczne tylko jakieś zamienniki.
Najlepiej to sprawdzić jak zdejmiesz kopułkę to będzie widać. Najlepiej to wymienić na fabryczne.
Chyba że te cyk cyk cyk nie pochodzi od kopułki tylko od zaworów lub tłoków....
Pozdrawiam
PAPAYOS
Najlepiej to sprawdzić jak zdejmiesz kopułkę to będzie widać. Najlepiej to wymienić na fabryczne.
Chyba że te cyk cyk cyk nie pochodzi od kopułki tylko od zaworów lub tłoków....
Pozdrawiam
PAPAYOS
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zaplon, wymiana kopulki
Musi być osadzony pewnie, bo nie złożysz tego...lukasfenix pisze:czy jest pewnie osadzony na czpieniu aparatu zapłonowego.
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313
Re: zaplon, wymiana kopulki
troche wiecej pojezdzilem tak zeby sie dobrze nagrzal i problem praktycznie zniknal, przy odpalaniu troche pocyka i pzestaje....wiec to chyba cos innego
siema
wg mnie to iskrę gubi. dźwięk uciekającej iskry w kopułce jest bardzo charakterystyczny
wg mnie to iskrę gubi. dźwięk uciekającej iskry w kopułce jest bardzo charakterystyczny
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
wg mnie to iskrę gubi. dźwięk uciekającej iskry w kopułce jest bardzo charakterystyczny[/quote]
a to nie cykaloby caly czas?
a to nie cykaloby caly czas?