Kontrolka Oleju pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka Oleju pomocy
Witam,
Panowie podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka oleju. Świeci się na pomarańczowo, po przekręceniu zapłon zapala się na czerwono po chwili zmienia kolor na żółty, daje krótki sygnał dźwiękowy i nie gaśnie. Stan oleju jest ok sprawdzałem, pierwsze co wymieniłem to czujnik poziomu oleju, oryginalny z VW i niestety nic nie pomogło, proszę o podpowiedzi co może być powodem że kontrolka nie gaśnie??? Z góry dziękuje za informacje.
Panowie podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka oleju. Świeci się na pomarańczowo, po przekręceniu zapłon zapala się na czerwono po chwili zmienia kolor na żółty, daje krótki sygnał dźwiękowy i nie gaśnie. Stan oleju jest ok sprawdzałem, pierwsze co wymieniłem to czujnik poziomu oleju, oryginalny z VW i niestety nic nie pomogło, proszę o podpowiedzi co może być powodem że kontrolka nie gaśnie??? Z góry dziękuje za informacje.
Kontrolka Oleju pomocy
mi kiedyś wył na czerwono świecąc ! pomogła wymiana oleju (leje castrol) mobil do 6 tys jest dobry pożniej traci swoje własciwości zwłaszcza jak sie kręci obroty wysoko !
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kontrolka Oleju pomocy
no no...tylko tu na żółto świecimirek87 pisze:mi kiedyś wył na czerwono świecąc