Nie wiem gdzie już napisać , wiec sory jak nie ten dział ale potrzebuje pilnie pomocy
Zaczęło sie od wymiany zegarów na mk4 , no ok nawet prędkość mi pokazuje idealnie i obroty ..... lecz nie pokazywał mi stanu paliwa .... wyginanie itp. to nie dla mnie wiec zakupiłem pływak od mk4 .
wymatowałem pływak po uprzednim rozkręceniu zainstalowałem pływak od mk4 , lecz nie działa ale to juz mniejszy w tym problem ..
po skręceniu wszystkiego auto odpala ... ja mu w gaz zamuli jak wejdzie na obroty pow . 4-5 nawet jedzie jak mu gaz puszcze potrafi zgasnąć , bieg II to już w 89% pewne ze zgaśnie .... co to możne być ??? pompa paliwa ?? jakiś przewód zagięty ??
powietrze dostaje ??
ogolnie auto pali jak smok to juz swoja droga . strzela czasem w tłumnik ale to już swoje ... ale z tym gaśnięciem ??teraz to nawet do mechanika chyba nie dojadę .
Problemy gaśnie !!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bombel-g2
- Użytkownik
- Kontakt:
Problemy gaśnie !!!
ciężko zdiagnozować ale sprawdzaj tam gdzie grzebałeś -czyliwnioskuje pompa paliwa. jakaś nieszczelność może....jeśli strzela w tłumi i pali dużo to przyczyn moze byc wiele. sonda?,zrób mu krótki reset kompa-sciągnij klemy na 20 min. zobaczysz....
Kamil
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło
Re: Problemy gaśnie !!!
hmm , miałem Vaga podpiętego podczas jazdy i wywala mi błąd z sada , po czym sam znika .... hmmm .
a co do tej nakretki co przykręca się dekiel od pompy/pływaka. musi być na max przykręcona ?? czy jest możliwość ze jak za słaba będą jakieś objawy ??
ogolnie teraz jest tak ze jak dam mu buta to burczy i po chwili wchodzi na obroty a na biegu 2- wyżej gaśnie po do daniu dechy
a co do tej nakretki co przykręca się dekiel od pompy/pływaka. musi być na max przykręcona ?? czy jest możliwość ze jak za słaba będą jakieś objawy ??
ogolnie teraz jest tak ze jak dam mu buta to burczy i po chwili wchodzi na obroty a na biegu 2- wyżej gaśnie po do daniu dechy
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problemy gaśnie !!!
jasiu28, może ci się wydawać to bez znaczenia w tym temacie , ale jednak napisz co masz pod maską.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Problemy gaśnie !!!
mam 1.8 AAM 75KM mam nowa kopułkę , palec , kable , świecę . objaw jest taki jak bym jechał i wyłączył silnik (sam gaśnie ) biorę go z rozrusznika czasem zaszczeka i gaśnie 2 próba - odpala .
już nie wiem co to moze być.
grzebałem z tym pływakiem moze pompa siadła ?? (wychodząc z założenia ze jak się nie dotyka to ok , a jak już się poruszy ..... zaczyna się .... ) - widać skutki ??
już nie wiem co to moze być.
grzebałem z tym pływakiem moze pompa siadła ?? (wychodząc z założenia ze jak się nie dotyka to ok , a jak już się poruszy ..... zaczyna się .... ) - widać skutki ??