Dymi na biało
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dymi na biało
Witam
Od jakiegoś czasu auto czy jest zimne czy ciepłe dymi na biało, czasami po dodaniu gazu podczas jazdy widzę dosłownie chmurę białego dymu w tylnej szybie. Z rozmachu wymieniłem uszczelkę mimo że płynu nie ubywało, sonda ma 2 lata, zużycie paliwa nie odbiega od normy. Co można z tym zrobić??
Od jakiegoś czasu auto czy jest zimne czy ciepłe dymi na biało, czasami po dodaniu gazu podczas jazdy widzę dosłownie chmurę białego dymu w tylnej szybie. Z rozmachu wymieniłem uszczelkę mimo że płynu nie ubywało, sonda ma 2 lata, zużycie paliwa nie odbiega od normy. Co można z tym zrobić??
Re: Dymi na biało
nic się nie przejmuj jesli to nie jest niebieski dym i nie czuć "frytek z wydechu"to spoko
Re: Dymi na biało
Dzięki za odpowiedź, może i nie muszę sie tym przejmować, ale nie jest to normalne i chciałbym sie tego dymu pozbyć.
Dymi na biało
fakt kurcze wszyscy mamy popsute autkammksk pisze: nie jest to normalne
jeszcze napisz ze jak silnik sie nagrzeje to przestaje
Dymi na biało
Pisałem wcześniej ciepły czy zimny to jest tak samo. Jeśli u Was za autem jest chmura dymu ,dosłownie chmura
, to podejrzewam że też macie problem z autami.Czasami mam wrażenie że auto wytwarza zasłonę dymną za sobą.
, to podejrzewam że też macie problem z autami.Czasami mam wrażenie że auto wytwarza zasłonę dymną za sobą.
Dymi na biało
Nie, ale gdy pierwszy raz zobaczyłem tumany białego dymu to wymieniłem uszczelkę pod głowicą (może nie potrzebnie) mimo że płynu nie ubywało i nie ubywa.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Dymi na biało
no a nie ubywa go popatrz tylko jakie cudastiliusz pisze:plyn chlodniczy leje sie do cylindra... padaka uszczelka...
mmksk, jeśli faktycznie nie ubywa płynu i nie jest to niebieski dym od oleju, i nawet spalanie jest prawidłowe to ja nie widzę innej możliwości jak taka że silnik jest sprawny
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.