Witam, na wstępie dodam iż jestem laikiem jeśli chodzi o te kwestie dlatego chciałbym byście mi łopatologicznie wytłumaczyli i poradzili jak podłączyć wideorejestrator na stałe do instalacji samochodowej w moim golfie IV. Zacznę od tego, że przymierzam się do zakupu wideorejestratora z automatycznym trybem parkingowym (jeszcze nie wiem jaki, szukam...) Chciałbym, żeby był podłączony na stałe, żeby działała ww. funkcja przy wyłączonym silniku i zaparkowanym aucie. Wgłębiając się nieco w temat znalazłem różnego rodzaju adaptery zasilające, przejściówki do bezpieczników itp. Najlepszym sposobem chyba będzie podłączenie do skrzynki z bezpiecznikami, czy do tego wystarczy sama przejściówka czy trzeba mieć też ten adapter? Zależy mi na tym by jak najmniej obciążać akumulator.
Przejściówka:
Adapter:
https://allegro.pl/oferta/adapter-zasil ... TUQAvD_BwE
Podłączenie wideorejestratora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV TDI++, Octavia III Kombi.
- Silnik: ATD
Re: Podłączenie wideorejestratora
Witam, adapter potrzebujesz z 12v na 5v, gdyż tyle ma kamerka, podlaczasz pod bezpiecznik gdzie jest stały plus (np zapalniczka). Bypass bezpiecznika kupujesz na mały bądź duży bezpiecznik. Powodzenia
Dzięki za odpowiedź, rozumiem że adapter łącze z bypassem bezpiecznika i ten dopiero wpinam w odpowiednie miejsce?Krywan2494 pisze: ↑pt sie 02, 2019 10:35Witam, adapter potrzebujesz z 12v na 5v, gdyż tyle ma kamerka, podlaczasz pod bezpiecznik gdzie jest stały plus (np zapalniczka). Bypass bezpiecznika kupujesz na mały bądź duży bezpiecznik. Powodzenia
- Skurczybyk.
- Ma gadane
- Auto: Bora Wariant Special
- Silnik: ASZ
Adapter który podałeś w linku jak najbardziej ale ja zrobiłem tak mam kamerkę viofo i do niej w komplecie jest kabel zasilający pod zapalniczkę(standard) wiadomo że w golfie trzeba mieć otwartą popielniczkę jak jest coś podłączone do zapalniczki.Mnie to akurat trochę przeszkadzało i do tego jeszcze wiszące kable.Zmieniłem to tak dokupiłem dodatkowe gniazdo zapalniczki i połączyłem z oryginalnym czyli plus i minus i wszystko jest z tyłu schowane.Dodatkowo zamontowałem przycisk Funk którym załączam wideorejestrator kiedy chcę tak to wygląda
Moja Bora Black Edition > viewtopic.php?f=89&t=623479