Golf V i Octavia
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Golf V i Octavia
Myślisz że Twój egzemplarz czyni regułę? To nie pierwsza OII którą widzę zeżartą przez rdzę
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Mój aktualny egzemplarz Skody dobija do 2 lat ( 3 lata gwarancji) , ma na tylnej belce wokół wkrętów mocowania rurki hamulcowej ogniwa korozji. Za 2 tygodnie pierwszy przegląd, nie zgłaszam tego, bo elementy zawieszenia i tak nie obejmuje gwarancja. Tak, przez 6 lat korniki ją zjedzą, pozdrawiam
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
W tamtych latach i obecnych, to bardzo popularne auto, co za tym idzie wystepowało w setkach tysiecy diesla jak i PB, za razem mega użytkowane było mega narażone na bicie. To logiczne...pozdrawiam
- kamska
- Użytkownik
Ewidentnie auto po powodzi bądź mega dzwonie. Gdy mój zamówiony w kwietniu Karoq w czerwcu trafił do produkcji zacząłem się interesować tym procesem. Cała bryła auta jest zanurzona w ocyku, czy też innym antykorozyjnym scierwem. Więc jeśli auto jest fabryczne, to nie powinno korodować-
- doggie
- V.I.P.
Ocynk jest cieńszy, inny niż 20 czy więcej lat temu, tak mówią blacharze - lakiernicy. Taki Opel, niby cały w ocynku a gnije, to co to za ocynk? Pamiętacie wszyscy stare Audi 80 i 100, to był prawdziwy ocynk a Golf III? Całkowita odwrotność
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Wraz z rokiem modelowym 2004 VW AG ograniczył stosowanie ocynku w swoich samochodach w ramach ekologii i oszczędności pieniędzy, a samochody przestały być cynkowane w 100%.
Kiedyś przypadkiem trafiłem do ich oświadczenia w takim lakierniczym biuletynie.
Widać to zdecydowanie na ulicach, dlatego też Golf V i inne tak gniją.
Kiedyś przypadkiem trafiłem do ich oświadczenia w takim lakierniczym biuletynie.
Widać to zdecydowanie na ulicach, dlatego też Golf V i inne tak gniją.
- kamska
- Użytkownik
Cóż, ocynk jest niebezpieczny podczas spawania- można się zatruć.
W Maju zakupiłem 9mb profili ocynkowanych do bram, ogrodzeń. Stworzyłem z tego osłony tzw. rowerowe w ciężarówce, ciąłem to, spawałem elektrodą ( blacha o gróbości 1,2mm) i ku mojemu zdziwieniu po 2 miesiącach nie ma ogniwa rdzy, pomimo, że zostało pomalowane " snieżka na dach".
Podsumowując ocynk robi mega robotę, co do kosztów, nie mam pojęcia.
W Maju zakupiłem 9mb profili ocynkowanych do bram, ogrodzeń. Stworzyłem z tego osłony tzw. rowerowe w ciężarówce, ciąłem to, spawałem elektrodą ( blacha o gróbości 1,2mm) i ku mojemu zdziwieniu po 2 miesiącach nie ma ogniwa rdzy, pomimo, że zostało pomalowane " snieżka na dach".
Podsumowując ocynk robi mega robotę, co do kosztów, nie mam pojęcia.
- doggie
- V.I.P.
Skoda Octavia polski salon
Kod: Zaznacz cały
https://www.facebook.com/reel/491031506918106?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
- kamska
- Użytkownik
W Niemczech nie można używać soli i nie używają. Cóż mogę tylko doradzić, po zimie na wiosnę kompleksowe mycie podwozia.