Golf VII 1.6 TDI Kryptongrau Metallic
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Re: Golf VII 1.6 TDI Kryptongrau Metallic
aaa bym zapomniał najbardziej rozwala park assist testowałem i działa wyśmieniecie, kamera cofania i wyskakujące meny po zbliżeniu reki do wyświetlacza 

- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
rozwalać to dopiero rozwala z DSG

nie ma za co, dobrze że tę wersję kupiłeś, gratuluję zakupu
powiem kolokwialnie - "A nie mówiłem"daje rade przy kapciach 225,
latem w upałach jest paskudna, miałem w BMW i stwierdziłem, że to zbędny gadżet który może być ale nie musi- Panorama najbardziej wszystkich urzekła,
masz statyczne czy dynamiczne doświetlanie? Dynamiczne to bajka, świetnie doświetla zakręty w czasie jazdy na krótkich jak i na długich,- Xenon i doświetlanie zakretów,
dokładnie, inaczej mówią tylko ci, co nigdy nie posmakowaliWróciłem po ok 10latach, poprzednio miałem MKIV 2002r 1.9TDI, powiem tyle- przepaść...![]()
Zależy który ten 1.6 TDI bo te początkowe były na wtryskach contiego. Później były Boscha to ponoć lepsze. Ja mam tourana niby z tymi gorszymi i na razie chwalę, kolega też takiego samego ma i też chwali.
Karol wszystkiego najlepszego.
Karol wszystkiego najlepszego.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
No to jak macie gorsze i chwalicie a mogą być lepsze to co za znaczenie ma który 1.6 TDI xD
Karol najlepszego

Ja mam 190 tys nastukane kolega ma trochę więcej coś koło 230-240 tys bo też puki co palą elegancko i na hamowni gratisy powychodziły.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Na CR-ach już takie gratisy nie wyskakują jak na VP czy nawet PD, jak CR trzyma serię to już jest dobrze
Poza tym dzięki chłopaki ale dopiero za kilka dni

Mi chyba z serii 105 wyszło 112. Mało ale cieszy. Po programie powinno być dobre 140 koni ale niefortunnie byłem przed wypalaniem dpf ale nie ma się co bic o 3konie w ta czy tamtą. Tu chodzi przecież przy tak małym silniku o zrobienie dołu i środka zakresu. Różnica jest wyczuwalna bo wcześniej była spora różnica między tą samą mocą w 1.9. Teraz różnić nie ma w chipowan bls a CAYC. W sumie nigdy nie myślałem że będę ganiać jakimś małym silniczkiem w touranie. Zawsze myślałem że to będzie jakiś 2.0 po sofcie z mocą nie mniejszą jak 170 koni a raczej więcej. Chyba starzeje się.
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Odnośnie pano to jest czarna jak lakier auta, praktycznie nie widać z zewnątrz ze jest. W wewnątrz jest możliwość zasłoniecia dachy, fakt izolacji nie ma.doggie pisze: ↑czw sty 02, 2020 16:50rozwalać to dopiero rozwala z DSG
nie ma za co, dobrze że tę wersję kupiłeś, gratuluję zakupu
powiem kolokwialnie - "A nie mówiłem"daje rade przy kapciach 225,
latem w upałach jest paskudna, miałem w BMW i stwierdziłem, że to zbędny gadżet który może być ale nie musi- Panorama najbardziej wszystkich urzekła,
masz statyczne czy dynamiczne doświetlanie? Dynamiczne to bajka, świetnie doświetla zakręty w czasie jazdy na krótkich jak i na długich,- Xenon i doświetlanie zakretów,
dokładnie, inaczej mówią tylko ci, co nigdy nie posmakowaliWróciłem po ok 10latach, poprzednio miałem MKIV 2002r 1.9TDI, powiem tyle- przepaść...![]()
Wydaje mi się, że nie ma to wpływy na nagrzanie auta, a jeśli to otworze dach i zrobi się przyjemnie

reflektory wg kwitów dynamiczne wg mnie nie mam pojecia. W nocy dużo ludzi mi mruga, że niby jadę na długich- dramat bo nie wiem czy stoją psy czy mają problem z moimi światłami, póki co policji nigdy nie było a z 10mrugnięc miałem na trasie DE-PL DOM. Mam doświetlanie zakrętów poprzez halogeny- fajna sprawa.
PS Golfik igła, przegląd zrobiony pan miał problem z ogarnięciem hamulca i z czytania przebiegu

Chyba żartujesz co fajnego jest w doświetlaniu przez halogeny które świecą na wprost jak skręcasz w prawo lub lewo? Przewioze Cię starym paskiem zobaczysz jak to działa w lampie xD
- kamska
- Użytkownik
Gydyby świeciły na wprost, to bym nawet nie zauważył, że swiecą.Widać, że nie użytkowałeś takiego rozwiązania. Halogen doświetla daną strone autą, nawet w staraych autach (miałem kiedyś w vectra 90r). jak właczyłeś przeciwmgilne to głównie doswietlały pobocze. Nie obiecuje, ale może zrobię zdjęcie z i bez jak to wygląda u mnie, np. włączam prawy kierunkowskaz i po chwili doświetla się pobocze i zbliżający się zakręt- dla mnie bomba
PS i co nie kupi? te wszystkie skodzianki i golfy, ktore wrzycalem od marca były bardzo dalekie od mojego " lalusia". Mam już swoje lata i auto nie robi dla mnie wiekszego wrażenia.Dlatego długo szukałęm, nie jestem nastoletnim napaleńcem, który bierze co popadnie, poza tym mająć zdrową Skode ciężko było mi znaleźć coś co zwalało z nóg. A jednak Cierpliwość popłaca

pozdrawiam
Kamil
Popłaca nie popłaca czas pokaże xD naprawdę nie widziałeś jak działa doświetlanie zakrętów w lampie skoro w halogenach uważasz za cudowne rozwiązanie xD jak dla mnie założyłeś masę niepotrzebnych wątków i tematów a i tak kupiłeś co sam uważałeś ...
- kamska
- Użytkownik
I przynajmniej dzięki mnie coś się działo na Forum

Co do doświetlania zakrętów, to nie wiem jakie mam więc cieżko mi się wypowiedzieć. Mam Bi- xenon z dynamicznym doswietlaniem czy jakos tak, a że halogeny też się zapalają, to mogę wyłączyć. Może kiedyś się pobawie i przetestuje.
- kamska
- Użytkownik
PS trudno żebym kupował coś co kto uważa, hehe. dobre. Chyba jesteś młodym człowiekiem?