Samochód z niemiec ... - procedury
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Kupiłem samochód.
Auto przyjechałao na tymczasowych blachach.
Oczywiście jakaś ksiązeczka do tego ale na nazwisko handlarza
"popisalem umowe z niemcem" i mam brif.
Rozumiem że do celnego przedstawim trzy domukenty:
brif,
umowa,
wynik badania technicznego.
Czy to wszystko (pomijając kwestie tłumaczeń)?
Auto przyjechałao na tymczasowych blachach.
Oczywiście jakaś ksiązeczka do tego ale na nazwisko handlarza
"popisalem umowe z niemcem" i mam brif.
Rozumiem że do celnego przedstawim trzy domukenty:
brif,
umowa,
wynik badania technicznego.
Czy to wszystko (pomijając kwestie tłumaczeń)?
No a ja powoli do przodu ide, no ale jeszcze sporo przedemną jutro ruszam do skarbówki i jak dobrze pójdzie to do komunikacji a perfekt będzie jak jeszcze ubezpiecze . Mogę poświęcić cały dzień więc zobaczymy
Swoją drogą M@rcus rzeczywiście długo u Ciebie to idzie chyba masz jeszcze kolejki. Ja celny załatwiłem w dwa dni i do tego jednocześnie udało mi się obskoczyć tłumacza.
Choć musze przyznać że facet przyjmującey dokumenty w Urzędzie Celnym jest upierdliwy, a tak na marginesie byłem w Toruniu w UC
Swoją drogą M@rcus rzeczywiście długo u Ciebie to idzie chyba masz jeszcze kolejki. Ja celny załatwiłem w dwa dni i do tego jednocześnie udało mi się obskoczyć tłumacza.
Choć musze przyznać że facet przyjmującey dokumenty w Urzędzie Celnym jest upierdliwy, a tak na marginesie byłem w Toruniu w UC
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
- PhytonST
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czytam wasze posty i musze z przykrością stwierdzić że na śląsku jest z tym ciężko. Niektórzy z was piszą że im to zajeło nawet 2 dni a ja już 3 tydzień załatwiam, tydzień czasu czekania w skarbowym i celnym, dosżły jeszcze jak zwykle jakis małe nieścisłości, w międzyczasie sie skońćzyły tablice więc ubezpieczyłem na te niemeickie a potem mi to zmienią. Mój wujek sprowadzał równologle ze mną corolle, zrobił tak samo, zatrzymali go tajniacy vectrą żeby pokazał dowód, on im pokazał te wszystkie papiery z przeglądu tłumaczenia, brief niemeicki dowód i OC z pzu oraz papier z celengo z datą zgłoszenia a oni do niego że musi być dowód bo inaczej holują na parking ponieważ auto zostało wyrejestrowane w niemczech nie jest zarejestrowane w polsce i skończyły się tablice wyjazdowe więc tak jakby nie powinno się poruszać po drogach, długo się tłumaczył ale wytłumaczył i go puścili.
Witam
Więc już moge jeździć swoim Golfem. Wszystko trwało tydzień
19. 11. 2006 zakupiłem - niedziela, 20.11.2006 przegląd, 21-23.11.2006 urząd celny, agencja celna i tłumaczenia ( wszystko równocześnie) 24- 28.11.2006 Urząd Skarbowy ( w tym 2 dni weekendu) i 28.11.2006 Komunikacja - rejestracja i ubezpieczenie. Zakupiłem szybko trójkąt i gaśnice i siu w drogę więc 28.11.2006 już jeżdziłem
Pozdrawiam, myśle że całkiem sprawnie poszło
Więc już moge jeździć swoim Golfem. Wszystko trwało tydzień
19. 11. 2006 zakupiłem - niedziela, 20.11.2006 przegląd, 21-23.11.2006 urząd celny, agencja celna i tłumaczenia ( wszystko równocześnie) 24- 28.11.2006 Urząd Skarbowy ( w tym 2 dni weekendu) i 28.11.2006 Komunikacja - rejestracja i ubezpieczenie. Zakupiłem szybko trójkąt i gaśnice i siu w drogę więc 28.11.2006 już jeżdziłem
Pozdrawiam, myśle że całkiem sprawnie poszło
Jak jest ze sprzedażą auta. Bo teraz chce sprzedać swoje wozidełko na pół roku Forda Scorpio i na umowie było 20 EURO, 6 miesięcy od momentu rejestracji mija 7 grudnia. A od momentu kupna już mineło jakieś 2tyg temu (Umowa niemiecka była z wcześniejszego okresu) Czy moge bez problemu sprzedać auto nie bojąc się urzędu skarbowego.
- DJ Tomekk
- Born for Diesel
- Kontakt:
a jak wyglada dokument (lub jaki ma tytul) wyrejestrowania auta w Niemczech??Sorki, ale nie umiem nic w zab po niemieckuAdamtd pisze:DJ Tomekk, wyrejestrowanie auta w Niemczech - jeśli to nie jest zrobione
[url=http://imageshack.us][img]http://img92.imageshack.us/img92/4581/3jx4.gif[/img][/url]
JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL
JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL