Klimatyzacja a nowsze auta (VW)
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: Klimatyzacja a nowsze auta (VW)
G4 niby leciwy, ale mój jest 2003r, a mam jeszcze jedno auto z 2012r i Golf blacharsko trzyma się lepiej. Co prawda wychodzą trochę tematy związane z wiekiem np. skorodowany przewód zasilający wspomaganie, ale lepiej wymienić przewód niż progi
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Ja mam 2 Renatki z 2003 i blacharsko są idealne, ani gram rdzy. Bite nie były... i ewidentnie w latach 2000r producenci przykładali się do zabezpieczenia karoserii, po porażkach z lat 90-tych, dziś priorytetem jest emisja spalin.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Ja ostatnio właśnie rozmyślam nad zakupem Laguny ze względu na dobre zabezpieczenie antykorozyjne.kamska pisze:Ja mam 2 Renatki z 2003 i blacharsko są idealne, ani gram rdzy. Bite nie były... i ewidentnie w latach 2000r producenci przykładali się do zabezpieczenia karoserii, po porażkach z lat 90-tych, dziś priorytetem jest emisja spalin.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Laguna III fajne auto, dobrze wykończone i wyposażone względem VW, kolega ma wersję Coupe 2.0 dCi 150
Dokładnie taką samą jak ta
Dokładnie taką samą jak ta
Trójka jest poprawiona i wręcz niezawodna. Kolega ma i od 4 lat dojeżdża codziennie do pracy. Zero awarii miał w tym czasie. Jedyne co ta jakąś złączka na przewodzie powrotnym paliwa musiał wymienić ale to podobno fabryczna usterka w tym modelu z silnikiem diesla. W sierpniu chce ją sprzedać jakby co....
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
MK II z tego co kojarzę. Jakieś 12-14 lat temu znajomi kupili Megan oraz Lagune MK II i dramat, ogromne wkłady w dwumasy wtryski, elektronike. mogły to być roczniki 2004-2008r.
Co do MK III nie mam pojęcia.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Laguna 3 - kumpel ma - 2008 rok, 2-litrowy diesel. Kupił ją jako 3 letnią z przebiegiem 140 tys km. 3 razy w tygodniu trasa Bielsko-Biała - Szczecin - Bielsko-Biała, do tego jakieś mniejsze trasy. Obecnie ma przebieg ponad 800 tys km. Co ciekawe wewnątrz i z zewnątrz nie wygląda gorzej jak inne auta z przebiegami 150-300 tys km. I co najlepsze - praktycznie nic nie robił przy niej. Rozrząd nieruszany, turbo oryginalne, przy 770 tys wymienił sprzęgło, ale tylko dlatego, że wysprzęglik powiedział dość. A tak to żadnych awarii, zwykła eksploatacja.
A co powiecie o autach z Holandii? W sensie coś używanego, sprowadzonego?
To ma sens aktualnie? Mam zaklepane ekstra busy do Holandii - https://www.holandia.busy.travel/
Czego oczekiwać na miejscu?
To ma sens aktualnie? Mam zaklepane ekstra busy do Holandii - https://www.holandia.busy.travel/
Czego oczekiwać na miejscu?
Ostatnio zmieniony czw sie 01, 2024 13:00 przez certew, łącznie zmieniany 1 raz.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Spore przebiegi i dużo aut ciągało przyczepy kempingowe. Poza tym duża szansa na znalezienie fajnego, kanciatego Volvo