VW Golf mk.7 GTI
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: VW Golf mk.7 GTI
Jeździłem 10 letnim Touranem DSG DQ250 z przebiegiem prawie 270 tys km i DSG sprawowała się bardzo dobrze, oczywiście czuś było już że dwumas miał luzy, były delikatne szarpnięcia przy zmianie biegów, nie pracowała jak CVT czy Multitronic ale naprawdę dawała radę i z tego co wiem aktualnie auto ma 350 tys km i poza wymianą oleju nic jeszcze nie było naprawiane
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Mówimy o G7 GTI więc max 7 lat i raczej wątpię, że GTI robi tyle km co diesel. Usredniając spora większosc nie przejechała 200 tys kmdoggie pisze: ↑pt paź 23, 2020 01:22Zależy od rocznika, przeznaczenia auta itp... pierwsze G7 to 8 lat, pomnóż to niejednokrotnie x60 tys km z DE w dizlu robi się prawie pół miliona a 250-300 to już w większości standard czyli granica wytrzymałości dla suchej DSG DQ200 dawno się skończyła przynajmniej w teorii DQ250 w mocniejszych wersjach jeszcze trochę pochula albo i nie
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
A takie pytanko jeszcze mam, słyszałem że w bagażniku lubi zbierać się woda, przy kole zapasowym np itd jak to jest z tym? Jest to wgl prawda?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Na tym etapie to najmniejszy problem i nie powinieneś sobie zawracać głowy takimi pierdami
Rozumiem czyli nie przejmować się bo tam widziałem na fb że mają problemy że leci lampą, uszczelką np takie rzeczy a co do skrzyni to polecacie manual lub zadbane dsg tak?
Tak, pod warunkiem że potrafisz zweryfikować że jest zadbane i poprawnie działa już podczas zakupu.
Tak jak by całej reszty nie musiał sprawdzać czy jest zadbane i poprawnie działa już podczas zakupu...
Koledzy znalazłem takiego golfa, co myślicie:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 63afb0bcd7
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 63afb0bcd7
Brak opcji bezwypadek, do tego sprzedaje handlarz, który ma tez inne auta no i 200 tys to nie jest mało przez 6 lat.
P.S.kraj pochodzenia Holandia a auto sprowadzone z Niemiec? no chyba że przez 6 lat miał 2 właścicieli.
No i podniesiona moc czyli dsg dostawało równo w tyłek.
Osobiście w tej kasie jeśli mowa o takich mocach to wolałbym Golfa VI R ze starym FSI turbo, napędem 4x4, i 270 końmi z fabryki...
P.S.kraj pochodzenia Holandia a auto sprowadzone z Niemiec? no chyba że przez 6 lat miał 2 właścicieli.
No i podniesiona moc czyli dsg dostawało równo w tyłek.
Osobiście w tej kasie jeśli mowa o takich mocach to wolałbym Golfa VI R ze starym FSI turbo, napędem 4x4, i 270 końmi z fabryki...