***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Ehh, no właśnie i to jest ryzyko. Jakby mnie było stać na nowy, to bym sobie i Wam za przeproszeniem d*** nie zawracał. Rozrząd to chyba pierwsza rzecz do wymiany, jeśli nie ma dokumentów na niedawną wymianę.
A nawet jak masz dokumenty czy są one coś warte?
Re: ***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porad
Hmmm, kurde, to zostaje mi tylko nówka sztuka z salonu, albo pewniak od znajomych/rodziny, skoro zdarzają się też przekręty w sprzedaży aut przy salonach samochodowych.dreyfus pisze:A nawet jak masz dokumenty czy są one coś warte?
Na nowy Cię nie stać pisałeś, czy od rodziny znajomych będzie lepszy? Myślę też trzeba uważać a używane od obcych? Da się kupić porządne auto tylko trza szukać
Z tym nowym to taka ironia była, niestety mnie nie stać.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Poszukaj auta po firmie - można znaleźć Astrę, Focusa itp benzyniakiem, z polskiego salonu i z udokumentowaną przeszłością. Fakt, że takie auta mają zazwyczaj przebiegi sporo większe, standard to około 50 tys km rocznie, ale przynajmniej prawdziwe, co przy sprowadzanych jest jedną wielką niewiadomą.
Ja tak kupiłem dla siebie Octavię, jeżdżę nią już kilka lat, przebieg ma spory, ale nic się kompletnie z nią nie dzieje.
We wtorek kupiłem Astrę 3 - benzyniak, wersja bieda, ale klima jest, elektryka również, wiec wystarczy. Auto bezwypadkowe, serwis w ASO do samego końca, przebieg normalny...Za to cena...- rocznik 2012 za 13 tys zł.
Ja tak kupiłem dla siebie Octavię, jeżdżę nią już kilka lat, przebieg ma spory, ale nic się kompletnie z nią nie dzieje.
We wtorek kupiłem Astrę 3 - benzyniak, wersja bieda, ale klima jest, elektryka również, wiec wystarczy. Auto bezwypadkowe, serwis w ASO do samego końca, przebieg normalny...Za to cena...- rocznik 2012 za 13 tys zł.
Herbu gratuluję. Gdzie takie okazje, bo na Podlasiu zapomnij.herbu pisze:Poszukaj auta po firmie - można znaleźć Astrę, Focusa itp benzyniakiem, z polskiego salonu i z udokumentowaną przeszłością. Fakt, że takie auta mają zazwyczaj przebiegi sporo większe, standard to około 50 tys km rocznie, ale przynajmniej prawdziwe, co przy sprowadzanych jest jedną wielką niewiadomą.
herbu z Bielska to pewnie okazja z Jasienicy
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie, z Jasienicy, ani okolic nie Zazwyczaj z dosyć daleka. Mam swoje źródła . A na poważnie szukam firm, które wymieniają flotę i można trafić na naprawdę ciekawe auta. Niestety konkurencja jest coraz większa i trudno teraz o okazję takie jak kilka lat temu, ale jeszcze się da.jan1966 pisze:herbu z Bielska to pewnie okazja z Jasienicy
Jeszcze w zeszłym roku udało mi się kupić Kia Magentis od Agencji Nieruchomości Rolnych z 2007 roku za niecałe 7 tys. To był świetny zakup. Pojazd z polskiego salonu, od 1 właściciela, w idealnym stanie z przebiegiem 270 tys km, a co najlepsze - co 15 tys km miało serwis w ASO do samego końca. Samo auto było rewelacyjnie i jeździło się tym wygodniej niż np A6 czy BMW serii 5. Totalnie niedoceniane auto. Ale to już inna historia.
Generalnie ja już od kilku lat nie patrzę na portale ogłoszeniowe, szukam po swojemu. Jest lepiej i taniej
Witam,
Mam pytanie o silnik 2.0 TDI (140km) w golfie 6 po 2011. Jak z awaryjnością w tym silniku, czy występuje w tych silnikach problem ze zbierakiem w pompie oleju, czy już ten problem został wyeliminowany w tych latach?
Mam pytanie o silnik 2.0 TDI (140km) w golfie 6 po 2011. Jak z awaryjnością w tym silniku, czy występuje w tych silnikach problem ze zbierakiem w pompie oleju, czy już ten problem został wyeliminowany w tych latach?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... k#p7119461" onclick="window.open(this.href);return false;daszma2 pisze:Witam,
Mam możliwość kupić Renault latitude z silnikiem 2.0dci 175km dlatego proszę was o opinie o tym aucie. Prezentuje się ładnie ale trochę przeraża mnie jego długość...
Z tego co pamiętam, to bliżej mu do Samsunga SM5 niż do Laguny III ale ogólnie platforma jest ta sama.
Jeśli Cię przeraża jego długość to szukaj czegoś innego - w czym problem
Silnik 2.0 dCI to dość udany motor. Miał w pierwszych latach produkcji (w Lagunie III) akcję serwisową na rozrząd ale później nie było z tym problemów. O reszcie się nie wypowiem, bo nie wiem ile w niej Laguny III, a ile rozwiązań koreańsko-japońskich.
Jeśli Cię przeraża jego długość to szukaj czegoś innego - w czym problem
Silnik 2.0 dCI to dość udany motor. Miał w pierwszych latach produkcji (w Lagunie III) akcję serwisową na rozrząd ale później nie było z tym problemów. O reszcie się nie wypowiem, bo nie wiem ile w niej Laguny III, a ile rozwiązań koreańsko-japońskich.
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Na razie jeżdżę Leonem jedynką dlatego mnie przeraża jazda dużym samochodem szczególnie parkowanie dlatego pytam was o wasze odczucia wiadomo nic na siłę znajomy sprzedaje tego latitude dlatego rozważam zakup i chce go dobrze przemyśleć