Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Ach ten hiszpański temperament i wersja zapewne na południową Italię
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Takich przykładów jest masa i to nie kwestia jednej fabryki czy dwóch. Tak działają chyba wszystkie koncerny.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Witam Wszystkich,
jestem nowy na forum i licze na Wasza pomoc. Ostatnio mialem wypadek, auto idzie do kasacji, szkoda calkowita. Jutro musze oddac zastepcze i nie mam niczego innego. Znalazlem GOLFA IV i chcialbym Sie Was poradzic czy warto, itd. ?
Opis Sprzedajacego:
cena: 8999 pln
rok produkcji: 2000
przebieg [km]: 261000
pojemność silnika [cm3]: 2000
moc [KM]: 120
rodzaj paliwa: benzyna
nadwozie: hatchback
liczba drzwi: 4/5
liczba miejsc: 5
kolor: czarny
uszkodzony: nie
- klima ( sprawna )
- kubełkowe fotele,
- kierownica trójramienna,
- podgrzewane fotele,
- alufelgi 17 cali
- centralny zamek z pilota,
- ABS,
- ESP,
- Kontrola trakcji,
- 4 X el. szyby
- el. szyberdach
- wspomaganie kierownicy
- airbagi
- radio CD
- immobiliser
- el. sterowane lusterka
itp...
Auto znajduje sie jakies 270 km od mojego miejsca zamieszkania.
Czy mozecie mi doradzic co mam zrobic ? Czy ten silnik jest ok ? czy cena jest ok ? itd.
Oczywiscie w telefonie uslyszalem stan "igla"
Z gory wielkie dzieki.
jestem nowy na forum i licze na Wasza pomoc. Ostatnio mialem wypadek, auto idzie do kasacji, szkoda calkowita. Jutro musze oddac zastepcze i nie mam niczego innego. Znalazlem GOLFA IV i chcialbym Sie Was poradzic czy warto, itd. ?
Opis Sprzedajacego:
cena: 8999 pln
rok produkcji: 2000
przebieg [km]: 261000
pojemność silnika [cm3]: 2000
moc [KM]: 120
rodzaj paliwa: benzyna
nadwozie: hatchback
liczba drzwi: 4/5
liczba miejsc: 5
kolor: czarny
uszkodzony: nie
- klima ( sprawna )
- kubełkowe fotele,
- kierownica trójramienna,
- podgrzewane fotele,
- alufelgi 17 cali
- centralny zamek z pilota,
- ABS,
- ESP,
- Kontrola trakcji,
- 4 X el. szyby
- el. szyberdach
- wspomaganie kierownicy
- airbagi
- radio CD
- immobiliser
- el. sterowane lusterka
itp...
Auto znajduje sie jakies 270 km od mojego miejsca zamieszkania.
Czy mozecie mi doradzic co mam zrobic ? Czy ten silnik jest ok ? czy cena jest ok ? itd.
Oczywiscie w telefonie uslyszalem stan "igla"
Z gory wielkie dzieki.
Jak igła od handlarza to trzymaj się z daleka. Nie ma silnika 2.0 120 KM, jest 115. Taki opis niewiele mówi, najważniejsze są oględziny stanu auta. Nie wiem czy jest sens jechać tak daleko.
2.0 niektóre lubią olej pić, a tak to spoko motor.
2.0 niektóre lubią olej pić, a tak to spoko motor.
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Długo było czekać na jakąś odpowiedz. Niestety jestem lekko zmuszony do zakupu samochodu więc postanowiłem zrobić sobie wycieczkę. Zobaczymy co zastane na miejscu. Możecie powiedzieć na co zwrócić szczegulnie uwagę ?
Na pytanie czy warto przejechać 270 km, stwierdził za warto. Jedyne bolączki o jakich wspomniał to delikatna wgniotka na przednim błotniku, coś z centralnym i brak pierścieni centrujacych przy dwóch alufelgach. Kasy wiele nie ma więc nie mam też z czego wybierać. Widziałem że na forum padają podpowiedzi wybierz 1.8T, 2.0 8V.
Na pytanie czy warto przejechać 270 km, stwierdził za warto. Jedyne bolączki o jakich wspomniał to delikatna wgniotka na przednim błotniku, coś z centralnym i brak pierścieni centrujacych przy dwóch alufelgach. Kasy wiele nie ma więc nie mam też z czego wybierać. Widziałem że na forum padają podpowiedzi wybierz 1.8T, 2.0 8V.
http://allegro.pl/vw-golf-iv-szyberdach ... l#imglayer" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak trudno wkleić link do ogłoszenia? To nie jest żadna perełka ani okazja, żeby się z tym kryć.
Na minus:
- gwint, a więc zaorane podwozie, trzeszczące plastiki we wnętrzu i będzie się to nasilało ze względu na twarde zawieszenie
- auto po jakimś amatorze pseudo tuningu - naklejki na szybach, chińskie tylne lampy
- prawy próg jakiś pofalowany, lewy nie lepszy
- dziury w desce, bo było coś przykręcone
- plastiki pomalowane sprayem
Na plus w miarę zadbane fotele i ładny kolor.
Tak trudno wkleić link do ogłoszenia? To nie jest żadna perełka ani okazja, żeby się z tym kryć.
Na minus:
- gwint, a więc zaorane podwozie, trzeszczące plastiki we wnętrzu i będzie się to nasilało ze względu na twarde zawieszenie
- auto po jakimś amatorze pseudo tuningu - naklejki na szybach, chińskie tylne lampy
Na plus w miarę zadbane fotele i ładny kolor.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Mam rozumieć że byłeś oglądać golfa ? Czy stwierdzasz po zdjęciach zamieszczonych w ogłoszeniu ?
Mam rozumieć że byłeś oglądać golfa ? Czy stwierdzasz po zdjęciach zamieszczonych w ogłoszeniu ?
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
elvis86PL, to co napisałeś widać po zdjęciach, nie trzeba jechać. Ja bym sobie darował jazdę. Szkoda czasu i pieniędzy. Fakt, auto może i wygląda fajnie, ale wyglądam się nie jeździ. O ile gwint, można przeżyć, ba dla niektórych to nawet duży plus, o ile przeżyć można te chińskie lampy, bo zmiana to niewielki koszt, o ile naklejki możesz sobie pozrywać, ile felgi również nie szpecą, o tyle już progi jak dla mnie dyskwalifikują to auto,chyba że nie wiem co to jest. Na pewno nie wyglądają na oryginalne, a jeśli już progi były robione, to nie bez powodu.
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
To co napisałem widać na podstawie zdjęć. W rzeczywistości na pewno lepiej nie będzie, a pozostają jeszcze sprawy mechaniczne.elvis86PL pisze: Mam rozumieć że byłeś oglądać golfa ? Czy stwierdzasz po zdjęciach zamieszczonych w ogłoszeniu ?
Według mnie powinieneś poszukać innego egzemplarza.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Po przejrzeniu tej oferty, także radzę poszukać jednak czegoś innego. Na rynku wtórnym jest tyle ofert, że problemu być nie powinno. W kwocie 8-10K można kupic już na prawdę bardzo zadbany egzemplarz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Krócej - ON.
- Nowicjusz
hmmm ile osób tyle odpowiedzi, jeżeli szukamy czegoś nowszego to możemy mieć spory dylemat. Wcześniej mogliśmy sobie pozwolić na stare 1.6 MPI i dodatkowo założyć LPG, albo pójść w 1.9 TDi... ale kiedy to było, w tym momencie szukając czegoś nowego sam mam spoty dylemat co wybrać ze stajni VAGa