sulekmk4 pisze: Patrzyłem też na borę ale tam jest tak samo miejsca jak w golfie
Bo to to samo co Golf.
sulekmk4 pisze:przyglądałem się też mazdzie 6,ale słyszałem że podwozie lubi gnić
Gnije na potęgę - we wtorek miałem całodzienny tour de szrot - oglądnąłem kilka takich 6 i jest to dramat - zabezpieczenie antykorozyjne na poziomie Poloneza. Poza tym cena ewidentnie pokazuje jak dobre jest to auto - z identycznego rocznika taka Mazda kosztuje 60-70% Golfa.
sulekmk4 pisze:Podoba mi się jeszcze opel signum i vectra,tylko w środku tak tandetnie moim zdaniem.
Fajne auta - mechanicznie może nie idealne, ale jeśli wycelujesz w benzyniaka 1.8 lub 2.0T, albo w diesla 1.9, to nie powinieneś narzekać. Dla ciekawości - Signum bazuje na Vectrze kombi, która ma o 10 cm większy rozstaw osi w stosunku do pozostałych wersji. Mnie się Signum bardzo podoba, choć wnętrze faktycznie nieco tandetne.
sulekmk4 pisze:Jaguara X-type,mi się bardzo podoba,niby fordowskie podzespoły, ale koszta utrzymana i tak pewnie strasznie drogie.
Kuzyn ma X-Type`a. Na początku zachwalał, że auto świetne i będzie tanie w utrzymaniu, bo na bazie Mondeo. Po jakimś roku użytkowania klnie, że się psuje jak diabli, ale to wina tego, że to na podzespołach Mondeo
Generalnie auto dość drogie w utrzymaniu, choć jak na Jaguara, to i tak chyba dość tanie. Ale jak dla mnie to zbyt duża egzotyka.
Popatrz jeszcze na Saaba 9-3, klekota 1.9 - dużo wspólnego z Vectrą, a jednak jakby fajniejszy, choć w utrzymaniu też droższy od niej.