Za taką kasę nie ma problemu kupić golfa iv w świetnym stanie. Jak się upierasz przy benzyniaku to każdy poza 1.4. Na Twoim miejscu nie odrzucałbym diesla Golf iv jest na tyle niezawodnym autem że rodzaj silnika przy dzisiejszych cenach części i napraw schodzi na dalszy plan. Podstawa to blacharka - miernik lakieru w dłoń i nie kupuj auta co ma więcej niż 130 mikronów lakieru i będziesz zadowolonynanab pisze:Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy przy kupnie golfa IV. Niestety nigdy takiego nie miałem, więc nie mam pojęcia o typowych usterkach/miejscach których należy się przyjrzeć i o tym jaki silnik wybrać. Zależy mi na silniku w benzynie+lpg, jak najbardziej niezawodnym i w razie czego dość tanim w naprawie. Budżet na samochód(nadwozie 5d) to 10 tys. zł.
Powoli wertuję sobie ten temat, ale ciężko ogarnąć 150 stron, więc liczę na pomoc
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
-
- VW Baron
- Kontakt:
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
oj to kolega się naszuka bo takich aut jest bardzo nie wiele w tym wiekukw pisze:miernik lakieru w dłoń i nie kupuj auta co ma więcej niż 130 mikronów lakieru i będziesz zadowolony
150-180 a i czasem 200 mikronów a sprzedający wmawiają, że to oryginał
Więc tym bardziej nie chciałbym dieslakw pisze:Golf iv jest na tyle niezawodnym autem że rodzaj silnika przy dzisiejszych cenach części i napraw schodzi na dalszy plan.
Dzięki za wszystkie informacje, biorę się teraz za poszukiwania
- kw
- Forum Master
Dobrze Ci radze kup auto bezwypadkowe, nie będziesz bał się jeździćnanab pisze:Więc tym bardziej nie chciałbym dieslakw pisze:Golf iv jest na tyle niezawodnym autem że rodzaj silnika przy dzisiejszych cenach części i napraw schodzi na dalszy plan.
Dzięki za wszystkie informacje, biorę się teraz za poszukiwania
Witam niewiem czy to tutaj moge zadac pytanie czy w innym dziale, konkretnie jestem zainteresowany kupnem auta i ogladałem dzis Golfa VI 2.0 TDI 140 KM Skrzynia 6-cio biegowa. Mam pytanie czy miał moze ktoś stycznośc z tym silnikiem, czy jest on bardzo awaryjny, moze ktoś wyrazic swoja opinie na temat tego silnika i samochodu. Przesyłam równierz Numer ogłoszenia tego samochodu C35057675
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam:-)
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam:-)
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2014 20:14 przez wojtek522, łącznie zmieniany 1 raz.
- kostek007
- Gadatliwa bestia
Nie ma takiego silnika w mk4. Chyba pomyliles z mk6
Masz racje juz poprawiłem. Dzieki
A mógłbyś mi pomóc w tym temacie?
A mógłbyś mi pomóc w tym temacie?
- kostek007
- Gadatliwa bestia
Jesli te 2.0 jest takie same co w pasku b6, to średnio polecam ten silnik.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A ja nie polecam wcale. Po co się pchać, skoro można kupić sprawdzony i niezawodny 1.9? AAA, cena...kostek007 pisze:Jesli te 2.0 jest takie same co w pasku b6, to średnio polecam ten silnik.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pytanie z innej beczki - samochód maksymalnie duży wewnątrz, przy jak najmniejszych wymiarach zewnętrznych, ale nie mniejszy niż kompakt, nie większy niż klasa średnia. Co polecacie? Diesel lub LPG. Tani w eksploatacji, prosty w budowie, z dobrym dostępem części zamiennych i dobrymi blachami. Wiem, za dużo wymagam i nie ma takich, więc może coś zbliżonego . Nadwozie bez znaczenia. Roczniki 1998-2007. Ciekaw jestem co wymyślicie.
Dla mnie na razie nr 1 do Xsara Picasso 2.0HDI, ale z chęcią wysłucham innych
Dla mnie na razie nr 1 do Xsara Picasso 2.0HDI, ale z chęcią wysłucham innych
Cena samochodu to 41500 zł dlatego sie wacham bo niewiem wogule nic na temat tego modelu silnika.
- kw
- Forum Master
Hmmm 2.0 TDI to i tak najlepszy silnik w mk6wojtek522 pisze:Cena samochodu to 41500 zł dlatego sie wacham bo niewiem wogule nic na temat tego modelu silnika.
140tys przebiegu to już chyba powinien być rozrząd wymieniony a nalepek serwisowych brak.
Zadzwoń i się spytaj: czy auto ma oryginalny lakier, oryginalny przebieg i czy nie było topione. Jak odpowiedź Cię usatysfakcjonuje to powiedz, że chcesz mieć to napisane na fakturze i możesz jechać oglądać. Jak będzie coś kręcił to zaoszczędzisz czas i kilometry Później bierzesz vin i rozkodowujesz. Auto nie ma ksenonów, a ma spryski plus nie ma oznaczeń silnika na tylnej klapie - to wszystko powinno być do rozkodowania z vin albo kodów wyposażenia. Dopytaj się czy koleś to sam kupił w salonie. Ogólnie auto nie wygląda źle.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
1.8T ,reszta to smoki
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
herbu, scenic, c-max, corolla verso.
O eksploatacji sam wiesz pewnie najlepiej w tych autach.
O eksploatacji sam wiesz pewnie najlepiej w tych autach.