Opel Zafira 1.8 benz, 2008 29 900, Środa Śląska
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Witam, w piątek jadę z wujkiem oglądać auto dla niego. Co myślicie o tym egzemplarzu, na co zwrócić uwagę przy oglądaniu? http://otomoto.pl/opel-zafira-1-8-140-p ... 90188.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
-
- Użytkownik
sam też już chodziłem za tak pojemnym autem i ten kofer na ryby jak znalazł , co do auta zdjęcia jak to zdjęcia trzeba jechać i sprawdzać i pewnie jakiś serwis bo w oplu nie robią takich problemów jak w innych markach i pokazują co było robione i czy serwisowane
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm
auto ładne ale strasznie drogie, handlarz 10-12 tyś chyba chce na nim zarobić
sprzedam Golf I cabrio biały 1.8 wersja karman 89 rok
Z tego co wiem to mówił że oba błotniki były malowane, ale bez zdejmowania, więc reszta ponoć oryginał i udostępnia miernik. A wiecie coś na temat jakiś typowych usterek? I jak ten silnik ma się do LPGu bo wujek chce go w gaz wrzucić. Teoretycznie jest mniej wytrzymały niż wersja 125 km ze względów na brak samoregulatorów i obecność zmiennych faz rozrządu. Cóż zarobić na pewno chce aczkolwiek jest to 2008 rok więc jest dość świeże i sporo warte.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
-
- Nowicjusz
Re: Opel Zafira 1.8 benz, 2008 29 900, Środa Śląska
chyba sobie jaja robisz- jak to jest oryginalny przebieg to nie ma szans na wyrwanie ZB po FL za 3,5-4 tys eur- bo tyle musiałby zapłacić, żeby wyniosła go po transporcie i opłatach 18-20k. Pomyśl, zanim napiszesz :pauto ładne ale strasznie drogie, handlarz 10-12 tyś chyba chce na nim zarobić
Silnik lipny- już lepiej kupić 1,9 CDTI- są tańsze w zakupie, więc trochę zostanie na typowe dla diesli naprawy, a jeździ się nieporównywalnie lepiej. Tym bardziej, że 1,8 140 wzorem niezawodności nie jest (co nie znaczy że jest jakoś mocno awaryjny). W każdym razie- obecnie jest to najbardziej poszukiwana konfiguracja na rynku, co przekłada się na dość wysokie ceny.
Diesle, owszem bardzo dobre bo mój ojciec miał w Vectrze C 1,9 CDTI 150 km, ale jednak wujek poluje na benzynę, bo jeździ głownie po Wrocku i okolicach więc szybko zajechałby dwumas i turbo, o DPF nie wspominając (chociaż nie wszystkie go mają) no i jednak chce założyć gazociąg. Cóż pojedziemy zobaczymy co to za furka
w tym roku sprzedałem 1.9 z 2007 roku za 18000 do opłat, więc może sobie robię jaja a może nieDżon Travolta pisze:hyba sobie jaja robisz- jak to jest oryginalny przebieg to nie ma szans na wyrwanie ZB po FL za 3,5-4 tys eur- bo tyle musiałby zapłacić, żeby wyniosła go po transporcie i opłatach 18-20k. Pomyśl, zanim napiszesz :p
-
- Nowicjusz
z przebiegiem 90 tys km? (nie wnikam, czy ten handlarz cofnął)
No i jakbyś nie zauważył od ok. 2 lat używane, tolerujące LPG, benzyny są sporo droższe od podobnie wyposażonych benzyn. Popyt (lud wychowany na Auto świecie między "benzynka" a niezawodność stawia znak równości) - podaż (diesli jest mnóstwo, benzyn- szczególnie nieźle wyposażonych mało).
Dalej twierdzę, że zarobek rzędu 12k na omawianej zafirze jest w sferze marzeń sprzedającego i Twojej wyobraźni. 5-6k max doliczone do auta z kosztami, a cena jest do negocjacji.
Diesla z 2010 (polift) z przebiegiem 201 tys km z A/C aut (1,9 CDTI 120) kupiłem za 22 tys PLN (auto poflotowe z PL salonu, więc zarejestrowane)- nie dało się go sprzedać za 25 przez 2 miesiące... Benzynę 1,8 z 2006 (przedlift) z przebiegiem 160 tys km i ręczną A/C ( ) sprzedałem za 23,5k w 1 dzień od wystawienia. Widzisz różnicę? Zysk identyczny (3k minus podatki).
No i jakbyś nie zauważył od ok. 2 lat używane, tolerujące LPG, benzyny są sporo droższe od podobnie wyposażonych benzyn. Popyt (lud wychowany na Auto świecie między "benzynka" a niezawodność stawia znak równości) - podaż (diesli jest mnóstwo, benzyn- szczególnie nieźle wyposażonych mało).
Dalej twierdzę, że zarobek rzędu 12k na omawianej zafirze jest w sferze marzeń sprzedającego i Twojej wyobraźni. 5-6k max doliczone do auta z kosztami, a cena jest do negocjacji.
Diesla z 2010 (polift) z przebiegiem 201 tys km z A/C aut (1,9 CDTI 120) kupiłem za 22 tys PLN (auto poflotowe z PL salonu, więc zarejestrowane)- nie dało się go sprzedać za 25 przez 2 miesiące... Benzynę 1,8 z 2006 (przedlift) z przebiegiem 160 tys km i ręczną A/C ( ) sprzedałem za 23,5k w 1 dzień od wystawienia. Widzisz różnicę? Zysk identyczny (3k minus podatki).
oczywiście że nie ma szans kupić za taką kwotę w takim stanie jak jest w tym ogłoszeniu, ale czy handlarz kupił ją bezwypadkową ? samo zdanie które zainteresowany usłyszał przez telefon :Dżon Travolta pisze: jak to jest oryginalny przebieg to nie ma szans na wyrwanie ZB po FL za 3,5-4 tys eur-
świadczy że omawiana zafira była uderzona w zderzak pod maską, a że tylko na błotnikach można sprawdzić miernikiem to wspomniał o tych błotnikach,Tomos15 pisze:Z tego co wiem to mówił że oba błotniki były malowane, ale bez zdejmowania
może i tak ale bardziej moje marzenia opierały by się na fakcie sprzedaży takiej zafiry za 29 tyś, ja niestety mieszkam w takim zadupiu że ceny są po prostu śmieszne,Dżon Travolta pisze:Dalej twierdzę, że zarobek rzędu 12k na omawianej zafirze jest w sferze marzeń sprzedającego i Twojej wyobraźni. 5-6k max doliczone do auta z kosztami, a cena jest do negocjacji.
np. golf V 2004 1.9 sportline za 14500 to max ile mogę dostać
-
- Nowicjusz
to podaj na pw przebieg i opis auta, bo u mnie za nieco więcej powinien się sprzedać (o ile to 5d, 3d nie chce )np. golf V 2004 1.9 sportline za 14500 to max ile mogę dostać
Lakierowane powtórnie elementy (z powodu zarysowań etc.) w cywilizowanych krajach nie skreślają auta i powodują obniżki jego ceny o kilkadziesiąt procent :p Hah, załóżmy, że zawsze wierzę, że opis ogłoszenia nie mija się z prawdą- inaczej pisanie o czymś, że jest za tanie/za drogie, czy obstawianie marży nie ma sensu bez oględzin na żywo :poczywiście że nie ma szans kupić za taką kwotę w takim stanie jak jest w tym ogłoszeniu, ale czy handlarz kupił ją bezwypadkową ? samo zdanie które zainteresowany usłyszał przez telefon :